Speciel én nem vagyok egy nagy pillecukor rajongó, de már egy ideje nagyon izgatott a kérdés, hogy vajon, hogyan készül?! Rövid kutatás után rájöttem, hogy ez egy igazán egyszerű, elronthatatlan édesség. Zsúrokra, bulikra kötelező darab!:)
Hozzávalók: (kisebb adaghoz)
- egy csomag zselatin (8g)
- 15 dkg cukor
- pár csepp vanília aroma
- pár csepp piros ételszínezék
- 1 dl + 3 evőkanál víz
- 1vőkanál méz
Elkészítés:
A zselatint keverjük el a 3-4 kanál vízben és adjuk hozzá a pár csepp színezőt, aromát. A mézet a cukorral és az egy dl vízzel forraljuk föl, majd főzzük 3-4 percig. Ezután óvatosan, lassan csurgassuk hozzá a zselatinhoz, miközben már megy a robotgép.
Addig keverjük amíg ilyen szép világos színű nem lesz, és az állaga nyúlós-ragadós.
Egy tálat béleljünk ki sütőpapírral, és jó vastagon szórjuk meg porcukorral. Olajos kanállal szedjük ki, simítsuk el a tálba a pillecukrot. Végül szórjuk meg újra porcukorral és tegyünk a tetejére is sütőpapírt. Mehet be a hűtőbe 3-4 órára. Ha kész, késsel kockákra vághatjuk, de kiszúróformával akármilyen alakzatot elkészíthetünk. Hempergessük még meg utoljára porcukorba és már ehető is! :)
Egy szép dobozba kitűnő ajándék!:)