ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

A tökéletes masni

2013. szeptember 04. - sebidori91

Lassan beköszönt az ősz, előkerülnek a vastagabb ruhák és az őszi kiegészítők. Most az évszakhoz tökéletesen passzoló masnis karkötőt fogok nektek bemutatni. Pár mozdulat, vágás, egy kis varrás és már készen is van a tökéletes masni, amit a kezünkre vehetünk! :) 

bow3.jpg

Hozzávalók: 

  • egy nagyjából 20X10 cm-es műbőr darab, ez lehet akár egy régi széles öv, vagy egy már nem használt táskának is a darabja
  • tű-cérna-olló
  • patent gomb

Elkészítés:

A szükséges darabot vágjuk le, majd a hátulján jelöljük be a felénél. (2.kép) Ráncoljuk össze és jó szorosan varrjuk el a cérnát. Fontos, hogy erősebb cérnát használjunk, mert az erős ráncolásban könnyen elszakadhat. (3.kép) Hogy tökéletes masnit kapjunk, a karkötő két végét vágjuk keskenyebbre és félkör alakban közeledjünk a közepe felé, alul-felül. Így egy szép, íves masnit kapunk.Ezután, vágjunk le egy akkora darabot az anyagunkból (ne a masniból!!) ami körbeéri a közepén és nagyjából 1,5 cm széles. Hátul összeragaszthatjuk ragasztópisztollyal, ez esetben kapcsoljuk össze pár percig egy gémkapoccsal. Ha nincs otthon szuper ragasztónk, pár öltéssel varrjuk össze. Ekkor próbáljuk fel a karkötőt és akkor jó, ha kb. 1,5-2cm-en fedi egymást a két vége. A felesleget vágjuk le. 

bow1.jpg

Végül patent gombot tegyünk a két végére. Ehhez szükség lesz patent gombokra és a hozzávaló speciális összenyomóra. Nagymamák vagy anyukák varrós dobozában szerintem fellelhető! (én is ott találtam! :) 

bow2.jpg

IMG_0434k.jpg

További otthon elkészíthető ötletekért kattintsatok IDE. 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr815494601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása