ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Ombre strandtáska D.I.Y.

2013. július 30. - sebidori91

Igen, igen már csak egy hónap maradt a nyárból, de azért még érdemes elkészíteni ezt a trendi strandtáskát. Az ombre textilfestéshez szükségünk lesz egy kis türelemre, időre és némi nyitottságra hogy a felmerülő problémákat megoldjuk. Mindenképpen lássatok hozzá ha egy egyedi strandtáskára vágytok, amellyel biztosan nem fogtok sehol találkozni!:)

 

ombre.jpg

hozzavalok18.jpg

Elkészítés:

Készítsétek elő a hozzávalókat: egy nagy tál amelyben festeni fogtok, a táska, fakanál, festék, só. Mindenképpen fedjétek le az asztalt újságpapírral, vagy olyan terítővel amely festékes lehet. (1.kép) Felforralt vízbe -annyi vízre lesz szükségetek, amennyi ellepi a festeni kívánt textilt- öntsétek bele az egyik csomag festék felét és egy evőkanál sót.  (Az iberia textilfestékhez két csomag festéket adnak) (2.kép) A táskát a művelet előtt nedvesítsétek be. Fakanál segítségével fél percig áztassátok a textilt a vízbe, majd a fogantyúját csavarjátok ki és vegyétek ki a festékből. (3.kép) Ezután 5 percenként mindig húzzatok ki a vízből egy 10 cm-es részt. A végét 21 percig hagyjátok ázni a festékben. (4.-5.-6.kép) Végül hideg vízbe addig öblítsétek, amíg egyáltalán nem, vagy csak egy picit ereszti a színét. Ha a végeredmény nem lett tökéletes, hypo-s vízzel tudjátok még látványosabbá tenni az átmeneteket. Ha például a fogantyúja lett túl sötét, elég egy edénybe vizet és hypot önteni és belelógatni . Ha már elérte a kellő színt ki kell venni és kiöblíteni. 

Ha szeretnétek hogy a csíkok jobban összemosódjanak, akkor is ajánlatos hypos vízbe az egészet belerakni és pár percig áztatni. Így nem lesznek olyan határozott vonalak. 

Tulajdonképpen már kész színes szatyrot is lehet a hypos víz segítségével ombrévá tenni, bár ezt én még így nem próbáltam. 

ombrest.jpg

Hogyan dekorálj pólót nyomtatott képpel? Ebben a bejegyzésben ezt is megtudhatod! 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr585433821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása