ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Házi praktikák: ápoló lábradír

2013. július 20. - sebidori91

Ebben a nyári forróságban mindenki szereti szabadon hagyni a lábait és papucsban, szandálban flangálni. Azért, hogy a lábunk szép, ápolt és egészséges legyen érdemes hetente 2-3 alkalommal leradírozni és ápoló krémmel bekenni. Ha nincs otthon lábradírunk, nem kell azonnal drogériába szaladnunk,hiszen a konyhában megtalálható egyszerű hozzávalókból magunk is elkészíthetjük azt! 

Egy korábbi bejegyzésemben már foglalkoztam az otthoni szépségápolással, akkor kurkumás arcpakolást készítettem. Elkészítését ITT olvashatjátok el.

hozzavalok16.jpg

Elkészítés:

Készítsünk elő mindent, amire szükségünk lesz. A hozzávalókon kívül kelleni fog egy kanál, befőttes üveg és egy nagyobb tál,amiben össze lehet keverni mindent. (1.kép) Mérőeszközként a befőttesüveget használtam ezért csak a hozzávalók arányait tudom megmondani. Mérjünk ki egy befőttesüvegnyi cukrot, majd ezt öntsük a tálba. (2.kép) Negyed üveg olivaolajat öntsünk hozzá a cukorhoz, majd keverjük el. (4.kép) Végül 4 csepp borsmenta illóolajat adjunk hozzá. (3.kép) Fontos, hogy ne csucsogjon az olajban a cukor. (5.kép) Ha készen vagyunk, kanállal tegyük át az egészet a befőttesüvegbe. (6.kép)

Nagyon szuper ajándéknak is, ilyenkor választhatunk valamilyen különlegesebb üveget és tehetünk rá egy szép szalagot. Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni az ajándékunkat, dekortapasszal bevonhatjuk a fedelét. 

radir_1.jpg

Miért jó a borsmenta?

Frissíti, hűsíti a bőrt és segít a szagok elűzésében.

Miért olivaolaj?

Jelentős antioxidánstartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A és E vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek természetesen stimulálják a sejteket, és enyhítik a modern kor ártalmainak hatását.Ápolja és hidratálja bőrünket. 

Cukor helyett nagyobb szemű tengeri sót is használhattok. 

radir.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr925416612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása