Végre itt a meggy szezon is, így elkészíthettem a kedvenc levesemet, a meggylevest. Annyira home-made-ek a hozzávalók, hogy a meggyet is a kerti fáról szedtem, így tutira mentes mindenféle mérgező vegyszertől. Kicsit izgultam az elején, mert ilyet még sosem csináltam, utólag kiderült felesleges volt minden félelmem, mert nagyon egyszerű és gyorsan elkészül!:)
Elkészítés:
A meggyeket jól megmossuk, eltávolítjuk a szárakat és kimagozzuk. Ezután lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a gyümölcsöt meg még egy keveset. Hozzáadjuk a fűszereket: kb. 8 szem egész szegfűszeget, fél teásaknál őrölt fahéjat, egy csipet sót, fél citrom levét és (ízlés szerint) nagyjából 3-4 evőkanál cukrot. (Ez, ha kevés később is hozzá tudjuk tenni) Fel tesszük főni. Ha felforrt és megpuhult, (ez gyors lesz, mivel a friss megy már eleve puha) folyamatos keverés közben hozzáadjuk a habarást. A habarást a következőképpen készítjük el: 1 evőkanál liszthez hozzáadunk 1dl tejfölt és 2dl tejet. Ezt csomómentesre keverjük.
Ha a leves már nem meleg, tegyük be a hűtőbe, és hidegen tálaljuk.
A játékhoz kattintsatok a képre!!:)