ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Hűsítő meggyleves

2013. június 15. - sebidori91

meggytal.jpg

Végre itt a meggy szezon is, így elkészíthettem a kedvenc levesemet, a meggylevest. Annyira home-made-ek a hozzávalók, hogy a meggyet is a kerti fáról szedtem, így tutira mentes mindenféle mérgező vegyszertől. Kicsit izgultam az elején, mert ilyet még sosem csináltam, utólag kiderült felesleges volt minden félelmem, mert nagyon egyszerű és gyorsan elkészül!:) 

hozzavalok7_1.jpg

 

Elkészítés: 

A meggyeket jól megmossuk, eltávolítjuk a szárakat és kimagozzuk. Ezután lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a gyümölcsöt meg még egy keveset. Hozzáadjuk a fűszereket: kb. 8 szem egész szegfűszeget, fél teásaknál őrölt fahéjat, egy csipet sót, fél citrom levét és (ízlés szerint) nagyjából 3-4 evőkanál cukrot. (Ez, ha kevés később is hozzá tudjuk tenni) Fel tesszük főni. Ha felforrt és megpuhult, (ez gyors lesz, mivel a friss megy már eleve puha) folyamatos keverés közben hozzáadjuk a habarást. A habarást a következőképpen készítjük el: 1 evőkanál liszthez hozzáadunk 1dl tejfölt és 2dl tejet. Ezt csomómentesre keverjük. 

meggyhabaras.jpg

 

Ha a leves már nem meleg, tegyük be a hűtőbe, és hidegen tálaljuk. 

leveske.jpg

A játékhoz kattintsatok a képre!!:)

 

epresnyeremeny.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr415362129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása