Kezdetben elég szkeptikus voltam a répatortával, mert nem tudtam elképzelni, hogyan lehet ez finom. Aztán valahol megkóstoltam és szerelembe estem:) Próbáljátok ki Ti is, nagyon finom!
Hozzávalók:
- 0,5 kg sárgarépa
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor (lehet kevesebb is)
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőport
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 tábla étcsoki
- 6 db tojás
- egy marék dió, vagy mogyoró, vagy mandula (elhagyható
Elkészítés:
Először a répát megmossuk, megpucoljuk. Ezután nagy lyukú reszelővel lereszeljük.(1.kép) Másfél tábla csokit apró kockára vágunk.(2.kép) A mandulát megtisztítjuk, megpirítjuk, apróra vágjuk. (3.kép) A tojásfehérjét kemény habbá verem. (4.kép)
A tojássárgáját (5.kép) a cukrot, a vaníliás cukrot, a margarint összekeverem a répa és a csoki felével. Hozzáadom a lisztet a sütőport, majd a maradék csokit, répát és kemény habot is.(6.kép) Ezután kész a masszánk, ami egy sűrű tészta. (7.kép)
Csatos tortaformába tesszük, majd 30 percig sütjük.
A maradék csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a torta tetejére tesszük.