ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Kakaós csiga

2012. december 16. - sebidori91

Sajnos nem volt időm mostanában írni, de most gyorsan egy rövid kis receptet megosztok Veletek! Kedves barátnőm hazaérkezett Finnországból, így a kedvencét sütöttem, leveles tésztából készült kakaós csigát. Én személy szerint, imádom a leveles tésztából készült süteményeket, így elég gyakran használom. Nagyon gyorsan elkészül, nagyon könnyű és nagyon finom!:)

Elkészítési idő: 1 óra (sütéssel együtt)

Hozzávalók:

  • leveles tészta
  • igazi cukrozatlan kakaó
  • porcukor
  • kocka vaj
  • 1 tojás fehérje

Elkészítés:

Vásároljunk a lehetőségeinkhez mérten olyan leveles tésztát, ami már ki van nyújtva és fel van tekerve, ezzel van a legkevesebb gond. De ha lapokban kaphatót tudunk csak venni, az sem a világ vége. Én most ilyen laposat kaptam, így első lépésként egy kicsit ki kellett őket nyújtanom. Ezután olvasztott vajjal megkenjük a tésztát (2.kép), és rászórjuk a kakaó-porcukor (2 -2 evőkanál) keveréket (2.kép). A tésztát feltekerjük, majd kb. 1 cm széles szeleteket vágunk belőle. A tepsit érdemes sütőpapírral kibélelni. Erre tegyük rá a süteményeket, és a tetejüket kenjük meg tojásfehérjével.  (3.kép) Tegyük sütőbe és 20-25 perc alatt süssünk arany barnára! 

honlap5.jpg

IMG_5517.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr514967840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása