ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Papír rózsa

2012. szeptember 29. - sebidori91

Ezt a nagyon mutatós virágot percek alatt el lehet készíteni és nem is igényel túl nagy kézügyességet.Díszíthetünk vele ajándékot, képkeretet vagy meghívót. Ráragaszthatjuk egy zöld papírral bevont hurkapálcára és már kész is az örökké virágzó rózsánk!:) Sok sikert hozzá!Gyerekek is könnyen elkészíthetik! 

Elkészítési idő: 15perc

Hozzávalók: 

  • piros keménypapír
  • olló
  • körző
  • egy kevés víz

Elkészítés:

A kemény papírból kivágunk egy tetszőleges méretű piros kör lapot (1.kép), majd spirálban kivágjuk. (2.kép) Az ujjainkat benedvesítjük egy kevés vízzel, majd így a széleket felfelé hajtjuk (3.kép). Ezután kívülről befejlé kezdjük el feltekerni, de ne túl szorosan! (4.kép) A végén még igazgathatjuk az elkészíült rózsa szírmait. Ha szorosabban tekerjük fel, úgy egy bimbozó rózsát kapunk, ha lazábban akkor már egy jobban kinyílt virágunk lesz. 

mobil6.jpg

A második rózsa elkészítésénél két dolgot változtattam meg: először is a spirált hullámosan vágtam ki, majd a szirmait az ellenkező irányba hajtottam, tehát nem felfelé, hanem lefelé. Szerintem így egy kicsit élethűbbek a szírmai, de mindenki döntse el maga, melyik tetszik jobban!:)

mobil7.jpg

Díszíthetünk képkeretet vele:

Kép 212.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr504810296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása