ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Twist twist...TWISTER! :)

2017. április 26. - sebidori91

A twister egy igazán szuper játék minden korosztály számára. Évek óta foglalkoztatott a gondolat, hogy el kéne készíteni, ám megfelelő alkalom egyszer sem akadt. Mióta óvodában dolgozom, azóta gyakran töröm az agyam azon, hogy milyen játékot tudnék a gyerekeknek készíteni, ami kevés alapanyagból elkészül, viszont sokáig leköti őket, sőt még fejleszti is mind a testi mind pedig a kognitív képességeiket. Így jutott eszembe a twister. Csak egy jó nagyméretű anyag kellett hozzá illetve festék. Sok festék. 

twister5.jpg

Hozzávalók:

  • kb 1m *1,5 m nagyságú textil
  • 4 féle akril festék
  • papírányér
  • vonalzó
  • kréta

Elkészítés:

4 féle színből egyenként 5-5 darab körre lesz szükségünk. Ezt pírtányér és kréta segítségével rajzoljuk fel kb 9 cm-re egymástól. Ezután már lehet is festeni, érdemes kartont alátenni, ha átázna az anyag, akkor ne a padlót koszoljuk össze. A világosabb színekből kettő rétegre volt szükség. Elég sok festéket beszív az anyag, de nem baj, legyen tartós, bírnia kell a gyűrődést, mert gyerekek fognak vele játszani. Ha nagyon precízek szeretnék lenni és a varráshoz is értünk, akkor érdemes a végén beszegni a téglalapot. Tulajdonképpen készen vagyunk, én nem készítettem hozzá pörgetős lapot, mert vagy én adom az utasításokat, vagy a gyerekek egymásnak, ami azért is jó, mert gondolkodniuk kell, gyakorolhatják az oldaliságot, testsémát stb... Nagyon hasznos és élvezetes játék! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr9312457179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása