Mit csináljunk a maradék fehérjével? Hát habcsókot! És ha nem simát, akkor kókuszosat vagy mandulásat, isteni finom! ;)
Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje
- 300 g porcukor
- 100 g kókusz
- 1 ek kókuszolaj (kókuszzsír)
- 100 g őrölt mandula
- (+mandulapehely a díszítéshez)
Elkészítés:
Verjük fel a tojások fehérjét és apránként adjuk hozzá a porcukrot. Így egy sűrű cukros habkrémet kapunk.
Kókuszos:
Kókuszzsíron pirítsuk meg a kókuszt, legyen szép, világosbarna. Nem kötelező kókuszzsírt használni, használhattok oliva olajat vagy margarint is. Ha kihűlt, a cukros habkrém feléhez keverem, majd habzsákba töltöm, ízlés szerint habcsók hegyeket vagy köröket nyomok a sütőpapírra és 180 fokos sütőben 13 percig sütöm.
Mandulás:
Boltban kapható darált mandulát használtam, ezt kevertem hozzá a maradék habcsókhoz. Itt a csúcsok tetejébe nyomtam egy-egy mandulapelyhet. Ez is 180 fokos sütőben 13 percig sütöttem.
A sütőpapíron várjuk meg amíg teljesen kihűlnek a csúcsok, majd csak ezután szedjük le őket óvatosan és tegyük jól zárható dobozkába. (Ha hamarabb próbálkozunk vele, akkor a talpa a papíron ragadhat)