Az első adag mézeskalácsot még november végén készítettem el és olyan hamar elfogyott hogy díszíteni se volt időm, így most csak a receptet hozom nektek. Hétvégén készítem a végleges nagy adagot, így akkor hozok néhány képet a díszített sütikről is! ;)
A receptet a karácsonyi GOOD FOOD újságban találtam.
Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 50 g kakaópor
- 1tk őrölt gyömbér
- 120 g vaj Rama
- 120 g barna cukor
- 120 g méz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. A száraz hozzávalókat tegyük egy egy tálba, keverjük el őket, majd adjuk hozzájuk a nedves hozzávalókat és gyúrjunk belőle tésztát. Picit nagy szemű barnacukrot használtam, ez a kész sütin is meglátszott, legközelebb apróra darálom, nektek is ezt ajánlom ha hasonló cukrotok van. Nem lesz túl ruganyós tészta, ha túl száraznak érzitek, akkor adjatok hozzá még egy kevés mézet. Két sütőpapír között nyújtottam ki, kb 2-3 mm vastagra. 12-15 perc alatt készre sütöttem, hülés után fémdobozba tettem és 1-2 nap után pont jó puha lett, nagyon csokis, nagyon finom! :)Ezen biztosan jól látszik majd a fehér díszítés! ;)