ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Levendulás folyékonyszappan

2013. június 28. - sebidori91

Egy nagyon hasznos receptre bukkantam a neten,amit most meg is osztok Veletek! Folyékony szappant fogunk készíteni, sima szappanból, vízből és levendulából. Mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a kis növény, nem véletlenül, hiszen rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik. 

lszappan2_2.jpg

(eredeti receptet itt találjátok)

Mire jó?

Teája idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Régóta használják rovarcsípések esetén is.

Kiváló gyógyír reumás fájdalmak, idegzsába kezelésére fürdő és bedörzsölőszer formájában.

A levendulaolajat tartalmazó bőrápoló készítmények kisbabáknál is biztonsággal alkalmazhatók.

Kellemes illóolaját előszeretettel hasznosítja az illatszeripar.

hozzavalok8.jpg

Elkészítés: 

A leszedett levendula virágját vágjuk darabokra majd tegyük egy edénybe. (1.kép) Fél liter  forró vízzel forrázzuk le, majd hagyjuk, hogy kihűljön. (2.kép)

lszappan1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én első próbálkozásnak egy olcsóbb szappant választottam, majd ha már kitapasztaltam mit-hogy, akkor átváltok natur, minőségibb darabokra. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a szappan felét. (4.kép)

 

lszappan2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A már kihűlt, levendulás vizet szűrjük le, öntsük a lereszelt szappanra, (5.kép) majd adjunk hozzá 7, 5 dl vizet. (6.kép) Lábosba melegítsük fel, amíg el nem olvadnak a darabok. Tulajdonképpen készen is vagyunk, csak várjuk meg amíg kihűl és már mehet is a szappanadagolóba!:)

lszappan4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

lszappan_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letölthető, nyomtatható címkék:

lszappan.jpglszappan2_1.jpg

   

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr145382511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása