A játékhoz kattintsatok a képre!!:)
Ha az eper egy kicsit már túl érett, vagy túl apró szemű és nincs kedvünk bajlódni a lekvár készítésével, akkor azt hiszem ez a legjobb alternatíva a gyümölcs felhasználására. Pár perc alatt elkészül, nincs szükségünk fagyi gépre, és már másnap ehetjük a finom, hűs, epres édességet. Ez is tipikusan elronthatatlan recept, így bátran ajánlom mindenkinek!:)
Elkészítés:
Mossuk meg jól az eper, és távolítsuk el a zöldjét. (1.kép) Kisebb darabokba vágjuk fel, és tegyük a turmix gépbe. (2.kép) Öntsünk hozzá egy kis vizet (ne túl sokat, nem kell hogy ellepje). Én kb egy nagyobb marék eperhez 1,5-2 dl vizet öntök. (3.kép) Tegyünk bele cukrot ízlés szerint. (ez függ az eper érettségétől is) Először kevesebbet adjunk hozzá, ha nem elég édes, még később is rakhatunk bele. (4.kép) Én ehhez a marék eperhez kb. 2 evőkanál cukrot teszek. Majd jól turmixoljuk össze. (5.-6.kép) Ezután kóstoljuk meg, ha nem elég édes, adjunk hozzá cukrot.
Elővettem az IKEA-s fagylalt készítőimet és abba öntöttem az epret, majd fagyasztóban egy éjszaka alatt elkészültek!:)
Az sem baj, ha valakinek nincs otthon ilyen speckó fagyi formája, mert kisebb műanyag edényekbe is rakhatjuk őket. Ezeket fogyasztáskor egy magasabb falú kis edénykébe kell rakni, és kanállal könnyen ehető!:)