ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Szappanformázás

2012. november 18. - sebidori91

Mostanában egyre nagyobb divat, hogy szappannal fürödjünk. Ennél az oknál fogva, egyre többen ajándékoznak szappant karácsonyra, vagy bármilyen jeles ünnepre, ezért most megmutatom, hogyan formázhatjuk és csomagolhatjuk a szappanunkat. Remélem, így azok is kedvet kapnak, akik egyébként nem adnának egy doboz szappant ajándékba. Egyébként, ezt az ötletet egy külföldi oldalon találtam, itt.

Elkészítési idő:  20 perc

Hozzávalók:

  • jó minőségű szappan
  • nagy lyukú reszelő
  • víz
  • süti szaggató (szív, vagy csillag alakú)
  • celofán zacskó és szalag a csomagoláshoz

Elkészítés:

Készítsük elő a hozzávalókat (2.kép), majd  a szappanunkat reszeljük le a nagy lyukú reszelőn. (2.kép) Ehhez adjuk egy vagy két evőkanál vizet (ha nem áll össze masszává, akkor még adjunk hozzá, de ne túlsokat egyszerre, különben nagyon csúszós lesz) és gyurjuk össze. (3.kép) A szaggatóval szaggasunk belőlük formákat, szivet, csillagot, (4.kép) ha még marad szappan forgácsunk, akkor gyurjuk össze egy nagy labdává (5.kép).

mobil61.jpg

Végül, díszítésként száraz forgácsot tehetünk a tetejére, majd tegyük bele a kis celofán fóliánkba és kössünk a végére egy masnit.

Készen is van az ajándékunk, ami nem túl nagy, nem túl drága még is nagyon ötletes. Kiválló ötlet kollégáknak, tanárnéniknek vagy távolabbi rokonoknak akikkel nem olyan szoros a kapcsolatunk.

mobil62.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr434913154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása