ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Gyertyatartó befőttes üvegből II.

2012. november 02. - sebidori91

Ezt a mécsestartót decoupage (szalvéta technika) technikával készítettem el. Válasszunk egyszerű, ismétlődő mintás vagy egyszínű szalvétát, mert az apró részletek nem fognak érvényesülni.

mecses.jpg

Elkészítési idő: 30perc +száradás

Hozzávalók:

  • befőttes üveg
  • decoupage ragasztó (500 ft)
  • szalvéta (50ft/db)
  • kb fél m szalag

Elkészítés:

Mérjük le, hogy a szalvétánkból mekkorára lesz szükség, ahhoz hogy körbeérje az üveget. Ezután vágjuk 4 részre (így könnyebb lesz felhelyezni), keressünk rajta egy olyan vonalat, ahol nem érünk mintát. (így nem kell bajlódnunk hogy pontosan egymás mellé rakjuk fel a darabokat) Ragasztózzunk be egy nagyobb területet, távolítsuk el a szalvéta utolsó két rétegét,  (3.kép) és óvatosan rakjuk fel az üvegre. Középről kifelé haladva simítsuk rá a szalvétát (4.-5.kép). Haladjunk így végig addig, amíg  összeérnek. (6.kép)

mecses2.jpg

Végül a decoupage ragasztóval vagy lakkal kenjük be (7.kép) a felületet és várjuk meg amíg megszárad.(8.kép) A kiválasztott szalaggal tekerjük körbe 2 x 3x az üveg száját, majd kössünk rá egy masnit. (9.kép)

mecses3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr144883035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása