ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Hűtőmágnes képkeret

2012. október 24. - sebidori91

Kép 460.jpg

Először is, szeretném megköszönni hogy tegnap 127-en látogattatok el az oldalra!:) Nagyon örülök, hogy ilyen sokan érdemesnek találjátok a blogot hogy megnézzétek, arról nem is beszélve, hogy az összefoglaló statisztikám 6465 lapletöltést jegyez az indulás óta! Remélem, a továbbiakban sokan látogatjátok majd és megszeretitek az oldalt! Én megpróbálok mindent megtenni azért, hogy napról napra hétről hétre új és megvalósított ötleteket mutassak nektek! 

______________________________________________________________________________

Mágneses képkeret

 


Ezt az ötletet a szeptemberi Praktika magazinból lestem el. (katt) Az újságban ragasztással díszítik a keretet, én inkább a decoupage technikát választottam. Azért is nagyon tetszik, mert kedvünk szerint váltogathatjuk a képeket, amiket alá teszünk, így akár az évszakhoz lehet igazítani a hűtőnk design-ját!  Szerintem, akár karácsonyi ajándéknak is nagyon szuper ötlet! 

Elkészítési idő: 25perc + száradás

Hozzávalók:

  • mágnes lap (volt itthon, nem tudom mennyibe kerül)
  • szalvéta (49ft)
  • decoupage ragasztó (398ft/60ml)
  • olló
  • sniccer

keret1.JPG     kere3.JPG   keret2.JPG

(katt a képekre a nagyobb méretért!)
 

Elkészítés:

Első lépésként egy papírra át kell rajzolnunk a mintánkat, vagy kinyomtatni egyet a netről. (1.kép) Ezt óvatosan, precízen kivágjuk (2.kép) majd a mágnes lapunkra helyezzük és golyóstollal, vagy ceruzával (nekem fehér volt a lapja, így ceruza is fogott rajta) átrajzoljuk a sablonunkat. (3.kép) Éles ollóval körbevágjuk, a belső részt pedig sniccerrel vágjuk ki. A keretet bekenjük a decoupage ragasztóval, eltávolítjuk a szalvéta utolsó rétegét, majd a széleknél négy részre vágjuk és egyenként óvatosan rakjuk fel a mágnes lapunkra. (4.-5.kép) Óvatosan kell csinálnunk, mert a ragasztós mágnesünkre nagyon könnyen ráragad és ha rosszul tesszük rá, könnyen el is szakadhat. Amikor óvatosan felrakjuk az egyik oldalt, az ujjunkkal közéről kifelé simítsuk fel a keretre. Ha mind a négy oldalt felraktuk (figyeljünk, hogy a minta illeszkedjen!), bekenjük az egészet ragasztóval, vagy lakkal. (én nem szoktam külön lakkot is használni, a ragasztó is csillog olyan szépen) Ha szükséges, a felpúposodott részeket most ki tudjuk simítani az ecsetünkkel. (6.kép)

mobil29.jpg

TIPP: Ha nincs egy egész nagy mágneslapunk, használhatunk színes kemény lapot a keret elkészítéséhez és az aljára ragaszthatunk a négy csücsökbe mágneskockát. 

Kép 465.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr614867901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása