ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Házi kürtöskalács

2013. szeptember 22. - sebidori91

Még nem nagyon találkoztam olyan emberrel aki ne szeretné a kürtöskalácsot. Sajnos azonban elég kevés helyen tudunk hozzájutni egy-egy finom, frissen sült darabhoz. Arról nem is beszélve, hogy a karácsonyi vásárokon képesek 1000Ft-ot is elkérni egy hengerért....?! Ezért is volt nagy öröm számomra, amikor születésnapomra két kürtöskalács készítő cserepet kaptam!! :) Ezekkel, gáz sütőben is könnyen el tudom készíteni az egyik legjobb téli édességet, ráadásul a tésztájába se kell semmi különlegesség. Ha ti is szeretnétek ilyen formákhoz hozzájutni, kattintsatok IDE. 

IMG_0583k.jpg

Hozzávalók: (kb. 6 db-hoz)

  • 50 dkg liszt
  • fél csomag élesztő (friss)
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 2 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 5 evőkanál porcukor

Elkészítés: 

A tejjel és egy csipet cukorral futtassuk fel az élesztőt.Ha ez kész, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tejfölt hagyjuk a végére, ezt csak akkor használjuk fel, ha nem elég könnyű és nedves a tészta. Nagyjából 10 percig kell gyúrnunk. Végül ruhával fedjük le, tegyük meleg helyre és hagyjuk 1 órát kelni.

Ha megkelt, nyújtsuk ki vékonyra. A kürtöskalács formákat két-három hosszanti csíkba vajazzuk be, (ezért nem kell az egészet, mert a sütés közben a tészta lecsúszik róla) majd a tésztából vágjunk akkor csíkokat, ami körbeéri egyszer a formát. Minden csíkot egyesével tegyünk fel! Végül egy vizes ecsettel nedvesítsük be a tésztát, hempergessük meg cukorban. A sima cukorhoz keverhetünk fahéjat, vagy vaníliás cukrot is. 

Előmelegített sütőbe tegyük be, majd nagyjából 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. Melegen szedjük le a formáról és langyosan már fogyasztható is!:) 

Nálunk nagyon ízlett mindenkinek! Legközelebb kipróbálom a kókuszosat és a mogyorósat is!

IMG_0585k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr455528267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása