ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Masnik

Bejegyzés alcíme...

2012. június 01. - sebidori91

Egy ideig mellőztük, de most újra divatban a masni! Nekem azért tetszik, mert lehet kislányos, elegáns, nőies és bárhol jól mutat. (ruhán, hajban, ékszerkén) A barátnőm születésnapjára készítettem egyforma stílusú hajcsatot, gyűrűt. A világos baba rózsaszínhez egy dominánsabb fekete színt képzeltem el, amitől hétköznapi viseletnek/kiegészítőnek is tökéletes.

DSC09307.JPG

Használt technika: varrás

Elkészítési idő: 20perc/db

Hozzávalók:

  • rózsaszín organza
  • 3db fekete gomb/ gyöngy
  • tű, cérna
  • gyűrűalap
  • hajcsat alap
  • egy kis darab filc

Elkészítés

Vegyünk egy kb 20 cm hosszú, és 10cm széles anyagot (ezeken persze lehet változtatni, attól függően hogy mekkora masnit szeretnénk) Felülről lehajtjuk (így lesz kb 5cm széles anyagunk) és a két szélét középre hajtjuk az anyagnak úgy, hogy egy kis részen elfedjék egymást. (1.kép) Ezután, tűvel és cérnával két három öltéssel alulról felfelé megvarrjuk, és jól összehúzzuk. (2.kép) Ettől lesz ráncos. Ezt még 2x megismételhetjük oda vissza (ugyanazon az útvonalon), hogy a cérna ne szakadjon el. (Minél erősebben húzzuk össze annál szebb lesz a masni ráncolása) Ekkor még nem varrjuk el, hiszen szükségünk lesz a cérnára a gombhoz is. (a masni közepe) Hátulról (középen) indítjuk a tűt és elől lyukadunk ki, ahol rávarrjuk a gombot/gyöngyöt. (4.kép) Tulajdonképpen már készen is van a masnink!:)

Ahhoz hogy fel tudjuk ragasztani gyűrű alapra, vagy hajcsatra/hajgumira, szükségünk lesz egy kis darabka filc anyagra. (a masnival megegyező, vagy ahhoz nagyon hasonló színűre) Én fehéret használtam. egy nagyon kis kocka vagy kör alakot levágunk és szépen a masni hátuljára varrjuk. Ezután pillanatragasztóval nagyon szépen és gyorsan fel lehet rögzíteni bárhová.

masni.jpg

DSC09305.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr434559707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása