ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Tippek ékszerkészítéshez

2013. május 20. - sebidori91

Az elmúlt egy évben elég komolyan foglalkoztam a házi ékszerkészítéssel, ezért már van tapasztalatom abban, hogy mi az amire mindenképpen szüksége van egy hobby ékszerkészítőnek! Összeszedtem néhány alap tudnivalót, és alap hozzávalót, hogy otthon könnyen elkészíthessétek álmaitok ékszerét. (vagy akár azt, amelyiket itt a blogon láttok)

 

1. Damil kiválasztása

Az első és legfontosabb dolog az, hogy mire fűzzük fel a gyöngyöket. Az évek alatt már rengeteg különböző típusú gumis damilt vásároltam, ezért mostanra már kialakult a véleményem a tökéletes damilról. Fontos hogy jó erős tartása legyen, viszont ne legyen túl vastag, mert így nem lehet szorosan megkötni. A hobby boltokban kapható gumidamil (pl. a 0,4mm-es) túl laza, nagyobb gyöngyöket már nem tud megtartani. Könnyen elszakad és szakadásnál különböző szálakra esik szét. Ezeket maximum vékony, kis gyöngyök felfűzéséhez használnám. 

A múltkori vásárlásom során találtam meg a számomra tökéletes damilt. Olyan mintha szilikonos lenne és kicsit vastagabb is az előbb említettnél. Ezt nem lehet előrecsomagolva vásárolni, csak méterben, mint a szalagokat. Az ára is kicsit drágább, mert ebből 1m 100 Ft, viszont azt gondolom megéri, hogy ne idegeskedjek amikor elszakad a csomózásnál a vékonyabb damil. 

Ha nem gumis damilt választunk, akkor érdemes csomófogóval rögzíteni a csomónkat, hogy ne csússzon szét. 

 

damil.jpg

 

 

 

 

2. Segédeszközök

Mindenképpen ajánlom a lapos fogót, amelyet hobby és gyöngyös boltokban egyaránt kapni. Ez alkalmas a kisebb láncszemek szétnyitására és összenyomására anélkül hogy bármelyik körmünk bánná. 

A csípőfogó is nagyon hasznos, főleg ha dróttal, fém pálcával van dolgunk. Egy mozdulattal lecsippenthetjük a felesleget és még az ollónk hegye sem fog kicsorbulni. 

3. A megfelelő gyöngy kiválasztása

Ha igényes, szép kiegészítőket szeretnénk, akkor érdemes egy kicsit drágább gyöngyökre beruházni. A fazetázott üveggyöngy a kedvencem, mivel nem túl drága ( 100db 450 Ft) és nagyon szép a fénye. Ebből különböző méretűeket lehet kapni, és egy-egy különlegesebb, nagyobb gyönggyel szépen fel lehet dobni. 

gyongy.jpg

 

 

4. Hasznos hozzávalók

Ha nagyobb gyöngyöket szeretnénk esetleg karkötőnek elkészíteni, érdemes használnunk szerelőpálcát. Ez egy kis fém pálca, aminek a végén hurok van. Minden gyöngyöt egy pálcára felhúzhatunk, a maradékot csípőfogóval levágjuk, a másik végére lapos fogóval hurkot készítünk, amit a következő szerelőpálca hurkos végébe akasztunk. 

szerelop.jpg

 

 

 

 

Ha szalagot, tollat vagy egyéb anyagból készült darabot szeretnénk felhasználni, segítséget jelenthet a szalagvég. Az egyik végébe a szalagot kell tenni, majd fogóval összenyomni a "száját", a másik vége pedig egy kis lyuk amivel könnyen felakaszthatjuk bárhova. 

szalagzaro.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr495308666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása