ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Hobbi szótár

2014. szeptember 14. - sebidori91

DIY: do it yourself, ez magyarul annyit tesz, csináld magad! Külföldön már egy ideje elég nagy divat lett, hogy amit lehet, azt készítsük el magunk. Így pénzt spórolunk meg és olyan tárgyakkal vehetjük magunkat körül, amelyeket nem tömegtermékek.

decoupage: szalvétatechnika, egyik legnépszerűbb hobbi technika, mivel néhány egyszerű és olcsó hozzávalóval nagyon látványos és tartós darabokat alkothatunk

hacks: leggyakrabban tippeket jelent, de leginkább így találkozhattok vele: IKEA hacks, ez olyan Ikeás termékeket jelent, melyeket teljesen átalakítottak, kifestettek, új funkciót adtak neki stb.

stencil: festősablon, megkönnyíti a textilek, nagyobb felületek (akár falak) dekorálását, festését

scrapbook: családi képek, történetek, emlékek gyűjtőhelye egy kidekorált, színes albumban, lehet nagy, kicsi, vastag, vékony, szólhat  egy évről, vagy csak egy emberről de akár egy nyaralásról is készíthetünk scrapbook-ot. Itthon rengeteg színes papírt, apró dekorációkat (virágokat, kereteket, strasszokat, szalagokat) vásárolhattok, hogy elkészítsétek a saját "emlékkönyveteket" 

vasalható papír: ez egy olyan különleges papír, amire lézeres nyomtatóval bármit nyomtathattok, majd vasaló segítségével rávasalhatjátok a textilre, ráadásul mosógépben is moshatjátok, egyik legnagyobb hátránya, hogy nagyon drága

washi tape: dekortapasz, színes, mintás cellux ragasztó tulajdonképpen, egyik hátránya hogy nem tapad túl jól

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr726698443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása