Ezt a receptet a Meglepetés magazin 2014-es naptárjában látta meg a tesóm, majd kérte, hogy készítsem el. Mivel elég egyszerűnek tűnt a recept ezért gyorsan hozzá is fogtam. Nagyon kis finom, nem túl pepecselős édesség, ajánlom minden kezdő kuktának!:)
Hozzávalók:
- 30 dkg kalács
- 4 tojás
- 5 dkg vaj
- 4 dl tej
- 35 dkg (vagy több) eper
- 15 dkg porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Egy tepsit (akár pitesütőt, akár rendes kapcsos tortaformát) béleljünk ki a darabokra szedett kaláccsal. A tejet keverjük össze a porcukor felével az olvasztott vajjal és a 4 tojás sárgájával, majd öntsük a kalácsra. Erre mehet a félbevágott eper, majd tegyük be a sütőbe 15 percre. Addig a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel. Amikor már habos de még nem kemény, adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük a habverővel, amíg szép, fényes kemény habot nem kapunk. Sütit vegyük ki a sütőből, kanalazzuk rá a habot és mehet vissza még 10-15 percre.
Nagyon finom, édes, gyümölcsös édesség, igazi felüdülés ezekben a komor napokban.
Lépésről lépésre képekért, kattintsatok a galériára: