ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Epres finomság

2014. május 18. - sebidori91

Ezt a receptet a Meglepetés magazin 2014-es naptárjában látta meg a tesóm, majd kérte, hogy készítsem el. Mivel elég egyszerűnek tűnt a recept ezért gyorsan hozzá is fogtam. Nagyon kis finom, nem túl pepecselős édesség, ajánlom minden kezdő kuktának!:)

suti10.JPG

Hozzávalók:

  • 30 dkg kalács
  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 35 dkg (vagy több) eper
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés: 

Melegítsük elő a sütőt. Egy tepsit (akár pitesütőt, akár rendes kapcsos tortaformát) béleljünk ki a darabokra szedett kaláccsal. A tejet keverjük össze a porcukor felével az olvasztott vajjal és a 4 tojás sárgájával, majd öntsük a kalácsra. Erre mehet a félbevágott eper, majd tegyük be a sütőbe 15 percre. Addig a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel. Amikor már habos de még nem kemény, adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük a habverővel, amíg szép, fényes kemény habot nem kapunk. Sütit vegyük ki a sütőből, kanalazzuk rá a habot és mehet vissza még 10-15 percre. 

Nagyon finom, édes, gyümölcsös édesség, igazi felüdülés ezekben a komor napokban. 

Lépésről lépésre képekért, kattintsatok a galériára: 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr306179664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása