ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Rózsás dekoráció

2013. január 30. - sebidori91

Az igazság az, hogy már egy kicsit kezdem unni a téli szürkeséget és ezt a latyakos időt. Többek között ezért is éreztetem késztetést arra, hogy valami színeset, virágosat csináljak. Legalább a lakásban legyen egy kis tavaszváró dekoráció. Elsőre azt gondoltam, hogy áh, negyed óra alatt megvan. Hát sajnos nem. A rózsák elkészítése könnyű, de legalább 20-25-öt kell csinálni, hogy beterítse a gömböt. Akinek van egy kis ideje, vagy szeret szöszmötölni, csinálja meg bátran, mert nagyon mutatós!!:)

Elkészítési idő: 2 óra

Hozzávalók:

  • rózsaszín krepp papír
  • gombostű
  • folyékony ragasztó
  • hungarocell gömb

Elkészítés:

Vágj 4cm vastag csíkokat a papírból (1.kép),majd hajtsd őket félbe(2.kép). Az egyik végétől kezd el feltekerni (3.kép) és a végét folyékony ragasztóval rögzítsd. Szúrj a közepébe egy gombostűt (használhatsz gyöngyös fejűt is, bár én úgy gondoltam, itt a rózsáknál ez nem szükséges) (4.kép) és szúrd bele a hungarocell gömbbe. (5.kép) Így folytasd, amíg az egész gömböt be nem terítik a virágok. Készíts különböző méretűeket, így még igazibbnak fognak tűnni. Az utolsó rózsa felrakása előtt egy színben passzoló szalagot tűzz a hungarocellbe, majd végül az utolsó virágot.

virag.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akaszthatod szekrényajtónak a kilincsére, függönykarnisra, vagy lóghat a konyhában a csillárról. Lehet dekorációs elem Valentin-napon, vagy akár egy esküvői bulin is el tudom képzelni. Nagy előnye, hogy nem hervad el és akármikor újra használhatod!! Nagyon szép, vidám színe van, így már most egy kis tavaszt hoz a szobámba!:)

Ha kérdésetek van, nyugodtan kommenteljetek!

 

rozsa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr615053520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balázs Csilla 2013.03.28. 21:58:46

Szia!

Engem a rózsás dekoráció érdekelne mégpedig a papír feltekerés része mert az enyém nem olyan lesz mikor feltekerem mint a képen csak egy sima henger papírból...

Segítségedet előre is köszönöm!

sebidori91 2013.03.29. 23:05:53

@Balázs Csilla: Szia!

Én úgy csináltam, hogy csíkokat vágtam a papírból, majd megnyújtottam őket.(ahogy a krepp-papírral lehet) Ezek után hajtottam félbe és így tekertem fel. Remélem sikerül Neked is!:)

sebidori91 2013.03.29. 23:06:32

Nekem se lett mindegyik túl szép!
süti beállítások módosítása