ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Édes karácsonyfadíszek

2012. november 29. - sebidori91

Manapság évről évre rengeteg pénz költünk karácsonyfadíszekre. Elgondolkoztatok már azon, hogy a nagyanyáink idejében, amikor nem volt ennyi csili-vili plasztik dísz, mivel öltöztették fel az ünnepi fát? Hát mi két éve karácsonykor elhatároztuk, hogy mézeskalácsot és habcsókot teszünk rá. Mi is meglepődtünk rajta, hogy milyen jól sikerült! (lejebb olvashatjátok a mézeskalács receptjét)

fa.jpg

  

Kép 106.jpg

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 1kg liszt
  • fél csomag szódabikarbóna
  • őrölt fahéj, szegfűszeg, reszelt citromhéj
  • 25dkg margarin
  • 35-40dkg méz
  • 2tojás

Elkészítés:

1kg finomliszthez hozzákeverek fél csomag szódabikarbónát, ízlés szerint a fűszereket. A liszt közepébe 1 db 25dkg-os margarint helyezek. 35-40 dkg mézet 25dkg cukorral fölforralok, majd a lisztbe helyezett margarinra öntöm. Ha a margarin kissé megolvadt, 2tojás sárgáját adok hozzá. Melegen összegyúrom, nyújtom, majd szaggatom. Sütés előtt tojással megkenem. Közepes sütőben 8-10 perc alatt világosbarnára sütöm. 

Díszítés: 

1tojás fehérjét 15dkg porcukorral verjünk kemény habbá. Ezt a fehér masszát tegyük uzsonnás nejlonzacskó egyik csücskébe, amit hústűvel kilyukasztunk. Díszíthetünk is! Használhatunk még a boltban kapható színes reszelékeket is!

fénykép0060.jpgFénykép0059.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fénykép0054.jpg

Habcsók:

A díszítésből megmaradt fehér cukros tojásfehérjét szoktam sütőpapírra nyomni kör alakban. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a külseje kemény nem lesz, vagy látom hogy, kezd kicsit barnulni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr784932526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása