ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Gyertyaöntés II.

2012. november 11. - sebidori91

Ma életemben először kipróbáltam a zselés gyertyaöntést. Nem igazán volt egy túl jó élmény, szóval azt hiszem, nem sűrűn fogok gyertyát így önteni. A legfőbb problémám hogy lassan olvadt fel a zselé, és amikor éppen öntöttem volna az üvegbe, már be is sűrűsödött. Ezért nagyon gyorsan kell vele dolgozni és nem lehet közben elmélázni, hogy akkor, na még ezt és ezt teszek bele, vagy akkor így  és így csinálom. Ha túl gyorsan hűl le a zselénk nagyon buborékos lesz, ezt most kivételesen nem bántam, mert így kicsit olyan mintha havas lenne. Én termésekkel díszítettem, de lehet használni dekor köveket, dekor homokot, vagy amit csak szeretnénk.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók: 

  • zselégyertya (500 -600 ft körül van)
  • talpas viaszolt kanóc (40ft)
  • gyertyaöntésre alkalmas vastag üvegfalú gyertyatartó (100ft)
  • termések 

Elkészítés:

A gyertyatartónk aljára tegyük bele a díszítésünket (jelen esetbe a terméseket) és állítsuk a közepére talpas kanócot. (1.kép) A zselénkből (2.kép) egy kisebb adagot (amennyi a leendő gyertyatartónkba belefér) tegyünk egy jól kimosott tiszta, száraz konzervdobozba (3.kép). Tegyünk fel főni vizet egy magas falú edénybe, és ebbe tegyük bele a zselés konzervdobozunkat (3.kép). Az üvegünket állítsuk forró vízbe, és amikor felolvadt a zselénk lassan öntsük bele.(4.kép) Azért fontos, hogy az üvegforró vízben álljon, hogy a zselé lassabban hűljön le, így kevesebb buborék keletkezzen.

mobil49_1.jpg

Különböző színezőkkel, amiket direkt erre a célra gyártanak (van külön zselé gyertyaszínező, és sima viasz gyertyaszínező) nyugodtan készíthetünk réteges gyertyát, vagy sima egyszínűt is. 

mobil50.jpg

Kérlek, lájkold a blogot facebookon is, és így első kézből értesülhetsz a legújabb bejegyzésekről, sőt az előzetes bejegyzésekről is itt tájékozódhatsz!

http://www.facebook.com/becreative.blog

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr774901954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása