ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Arany-fekete karkötő

2012. október 18. - sebidori91

Mint azt már az előző bejegyzésemben írtam, mostanában leginkább ékszereket csinálok. Nem túl bonyolultakat, egyszerű hozzávalókból. Pár hete ezüst színű hajlított gyöngyöt vettem, ami nagyon megtetszett, így amikor egy másik boltban találtam arany színben is, nem volt kérdés hogy abból is bevásárolok. Az ezüst gyöngy felhasználását majd egy következő bejegyzésemben mutatnom meg Nektek.

Elkészítési idő: 15perc

Hozzávalók:

  • 3szem arany hajlított gyöngy (40ft/db)
  • fekete kézműves zsineg (egy gombolyag 270ft)
  • 1db fekete gyöngy
  • 2db nem tudom mi a hivatalos neve, de fém és könnyen össze lehet nyomni, csomózás helyett kell használni, ráfűzzük a láncra és összenyomjuk-stoppernek fogom hívni-(a képeken jobban látszik majd)

Elkészítés:

Vágjuk le a csuklónk körméretének a háromszorosát a zsinegből és nagyjából helyezzük el rajta a gyöngyöket. (1.kép) Fűzzük fel az első gyöngyöt és a két végénél szorosan kössünk a zsinegre egy-egy csomót, így nem fog elmozdulni. (2.-3.kép) Ismételjük meg ezt mind a hárommal. (4.-5.kép)

dori2.jpg

A két stopper gyöngyünket ráfűzzük a zsineg két végére.(1.kép) Az egyik végét visszahajtjuk, és bedugjuk a stopperünkbe, de úgy hogy maradjon egy kis hurok (2.kép) majd fogó segítségével összenyomjuk jó szorosra. (3.kép) (ne legyen túl nagy a hurok, csak éppen annyira hogy  a gyöngyünk átférjen rajta) A másik végére egy fekete gyöngyöt is felfűzünk, majd visszahajtjuk a végét, és befűzzük a stopperünkbe, majd ezt is összenyomjuk jó erősen. (4.kép) Készen is van a karkötőnk! :) (5.kép)

dori3.jpg

dori1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr374856356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása