ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Tojásfüzér

2018. március 21. - sebidori91

Olcsóbb megoldás az igazi tojásnál és egy kicsit kevesebb macera is van vele. Dekorálj papírból készült tojásfüzérrel. Gyerekekkel is bátran vágjatok bele, mert igazán egyszerű, elronthatatlan még is látványos dekoráció lesz belőle. Én imádom a színes, mintás papírokat, bárhol látok belőlük azonnal bevásárolok (Aldiban, Kik-ben szokott lenni 15-20-30 lapos szett 1000-1500 Ft-ért) belőlük, aztán sajnálom őket elhasználni. :D Most azonban arra gondoltam, hogy ha elhasználom őket, akkor lesz indokom legközelebb újakat venni! :)

papirtojas8.jpg

Amire szükségetek lesz:

  • színes, mintás papírok
  • olló
  • stiftes ragasztó/kétoldalú ragasztó
  • szalag

Rajzolj meg egy tojásformát. Szimmetrikus tojásokat úgy tudsz kivágni, ha a papírt félbehajtod és úgy rajzolod rá a tojás felét, kivágod, szétnyitva pedig ott lesz a szép tojás. Ha nem tudsz szabadkézzel rajzolni, akkor nyomtasd ki ezt a mintát, vágd körbe és használd sablonként. 

6 db papírtojásra lesz szükséged egy tojás elkészítéséhez. Hajtsd őket félbe és ragaszd őket össze. Mielőtt a két oldalt összeragasztanád, kétoldali ragaszóval rögzítsd a szalagot középen a tojásra. Ezután szétnyitva egy 3 D hatású tojást kapsz. 

Én 3 tojást raktam egymás alá, lehet úgy is, hogy a tojásokat egyenkétn akasztod fel valahova, vagy csinálhatsz hosszabb füzért is. A végén még masnit ragasztottam a tojások tetejére.

papirtojas9.jpg

happyeaster.jpg

Még több ötletért, kövess facebookon is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr8513765094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása