ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Virág papírtasakból

2017. május 12. - sebidori91

Imádom az óriási papírvirágokat, mindig kísérletezem velük, most sem volt ez másképp. Kétféle elkészítési módot találtam a neten, és mivel volt 70 db papírtasakom, ezért úgy gondoltam kipróbálom mind a kettőt. A bejegyzés végén kiderül az is, miért és melyiket ajánlanám nektek.

virag11.jpg

Hozzávalók:

  1. 7 papírtasak / virág (70 db DM-ben ha jól emlékszem 600 Ft)
  2. kétoldalú ragasztó
  3. olló

Ez az első verzió, ezt Martha Stewart youtube videó között találtam. 

A papírzacskókra a két szélén egy rövidebb (kb 4cm) kétoldalú ragaszót teszünk fel, így teszünk egymásra 7 darabot. Az utolsó darabnál ragasztás előtt, a zacskó nyitott szája felöli oldalon szép ívesre, vagy háromszög alakúra vágjuk a végeket, így amikor kinyitjuk virág illetve csillag formája lesz. Ragasztásnál benyúlunk a zacskóba és szépen kinyitjuk a virágunkat, így egy kört készítve, a ragasztással rögzítjük. Sajnos annyira nem lett szép az eredmény, mert össze-vissza gyűrődött a papír, véleményem szerint a nem tökéletes ragasztás technika miatt. Így nem volt kérdés, hogy kipróbálom a másik verziót is.

Hozzávalók (hasonlóak...:D)

  • papírtasak
  • folyékony/ stiftes ragasztó
  • olló

Elkészítés:

A papírtasakon egy T-alakban tegyétek fel a ragasztót, úgy hogy a vízszintes rész a tasak aljához legyen közelebb. Nem kell teljesen, a tasak hosszában beragasztani, elég a 2/3-ig. Egymásra tesszük, szépen, pontosan, majd amikor az utolsó is meg van, - hasonlóan az előzőekhez- egy ollóval félkört vagy háromszöget vágunk. Nem ragasztózóm be az utolsó tasakot, hanem csak egyszerűen kinyitom a virágot és egy kapoccsal rögzítem a két végénél. Így ha nem kell, leveszem a kapcsot és szépen elteszem a virágot. Újra elő lehet venni, ha szükség lesz rá! ;) Ha eldöntöttük, hogy virágnak használjuk, akkor ragaszthatunk egy kis körlapot a közepére, így egyértelműen egy virágunk van. 

Nekem ennek a virágnak a formája sokkal jobban tetszik, a zacskó szépen törik, hajlik, pont ott ahol kell. Legközelebb is így csinálom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr5812499699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása