ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Kókuszos és mandulás habcsók

2016. december 19. - sebidori91

Mit csináljunk a maradék fehérjével? Hát habcsókot! És ha nem simát, akkor kókuszosat vagy mandulásat, isteni finom! ;)

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 300 g porcukor
  • 100 g kókusz
  • 1 ek kókuszolaj (kókuszzsír)
  • 100 g őrölt mandula
  • (+mandulapehely a díszítéshez)

csok01.jpg

Elkészítés: 

Verjük fel a tojások fehérjét és apránként adjuk hozzá a porcukrot. Így egy sűrű cukros habkrémet kapunk. 

Kókuszos:

Kókuszzsíron pirítsuk meg a kókuszt, legyen szép, világosbarna. Nem kötelező kókuszzsírt használni, használhattok oliva olajat vagy margarint is. Ha kihűlt, a cukros habkrém feléhez keverem, majd habzsákba töltöm, ízlés szerint habcsók hegyeket vagy köröket nyomok a sütőpapírra és 180 fokos sütőben 13 percig sütöm. 

csok02.jpg

Mandulás:

Boltban kapható darált mandulát használtam, ezt kevertem hozzá a maradék habcsókhoz. Itt a csúcsok tetejébe nyomtam egy-egy mandulapelyhet. Ez is 180 fokos sütőben 13 percig sütöttem. 

A sütőpapíron várjuk meg amíg teljesen kihűlnek a csúcsok, majd csak ezután szedjük le őket óvatosan és tegyük jól zárható dobozkába. (Ha hamarabb próbálkozunk vele, akkor a talpa a papíron ragadhat)

csok03.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr8412059047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása