ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Almás rózsa

2015. október 07. - sebidori91

Pár napja kering a neten egy videó, egy nagyon ízléses süteményről, amelynek rózsa alakja van. Nagyon egyszerűnek tűnt az elkészítése, így azonnal kipróbáltam. 

rozsa08.JPG

Hihetetlenül jól néz ki, így bulikra, rendezvényekre, ünnepségekre kitünő! Ha nem akarsz kockáztatni, és gyorsan valami egyszerű de nagyszerűre van szükséged, akkor próbáld ki! ;)

Hozzávalók

  • 500 g levelestészta /6db sütihez)
  • 2 savanyú alma (jonatan)
  • 6 evőkanál baracklekvár
  • fahéj

Kinyújtjuk a tésztát, 6 részre osztjuk. Az almákat vékony szeletekre vágjuk, héjastúl komtótot készítünk belőle. (gyorsabb verzió: vizbe tesszük a szeleteket, fél citrom levével és 3 percre mikróba tesszük) A tészta csíkok közepére egy-egy evőkanál baracklekvárt teszünk, majd az almaszeleteket. Rakjuk őket úgy, hogy fedjék egymást, és kb. 1 cm-re lógjon ki a tésztából. A tészta másik oldalát hajtsuk az almák aljára és így tekerjük fel. Tegyük muffin formákba és 35-45 perc alattra süssük készre. Végül hintsük meg porcukorral. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr417948230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Állásrafal 2015.10.08. 21:06:26

Megsütöttem hétvégén, finom és mutatós lett!

sebidori91 2015.10.18. 20:31:55

@Állásrafal: Nagyon örülök! :) Én legközelebb talán kisebb rózsákat próbálok csinálni!
süti beállítások módosítása