ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Olajbogyókrém

2015. július 09. - sebidori91

Már nagyon rég hoztam nektek receptes bejegyzést, de ezt most pótolom! Ez egy nagyon egyszerű, de nagyszerű krém recept, amivel helyettesíthetitek a sós, zsíros, unalmas felvágottakat. Fekete  és zöld olivabogyóval is elkészíthetitek, egyre figyeljetek, magozott legyen, de ne töltött!!

olajbogyi01.JPG

Mire lesz szükségetek? 

  • magozott olivabogyó (400 g)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy nagy csipet só
  • egy nagy csipet őrőlt bors
  • 4-5 evőkanál olivaolaj
  • egy evőkanál vaj (opcionális, nekem csak a fekete olivabogyónál volt rá szükségem, hogy kicsit krémesebb pépet kapjak)

olajbogyi03.JPG

Szűrd le az olajbogyókat, majd tedd be az aprítóba, erre mehet a só, bors, fokhagyma, olivaolaj. Néhány perc alatt aprítsd krémesre. Nagyjából 10 perc alatt elkészülsz, előkészülettel, elpakolással együtt! Kenheted pirítósra, friss kenyérre, de abonettel is nagyon finom! Díszítésnek használhatsz egy kevés frissen vágott metélőhagymát.

Próbáljátok ki, itthon nagyon bejött, ez már a második adag! ;)

olajbogyi04.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr797614080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása