ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Kirakós egy kicsit másképp

2015. május 09. - sebidori91

Nem titok, mostanában nem nagyon értem rá, mert óvodában voltam gyakorlaton. Hihetetlenül lefáraszt, viszont arra késztet, hogy kreatív játékokat találjak ki. Ilyen lett ez is! Az a jó benne, hogy miután elkészült, bármikor lehet bővíteni, nehezíteni és bármilyen témában elkészíthető. Nem csak ovisokkal tudom elképzelni, hanem mondjuk egy nehezebb témában (földgömb- országok) alsósoknak is. 

Szóval akkor mi is ez, meg hogy? 

A terv az volt, hogy a madarak élőhelyeiről nyomtatok egy-egy tájképet (víz, erdő, baromfi udvar) ezekhez keresek sok sok madarat és azt kell kitalálniuk melyik madár hol él. 

Mit is kell ehhez tenned? 

  • keresni háttereket, ez talán a legnehezebb érdemes google-n a "background" "wallpaper" szót beírni (ezek jelentése háttér)
  • hasonló stílusú állatokat (vagy amit épp a képre akarsz tetetni, akár virágokkal is lehet) keresni, tehát ha fotós képet találtál, akkor realisztikus madarakat, ha viszont meséset,akkor ilyen típusú rajzos képeket keress, ilyenkor segítségedre lehet az "illustration" és "vector" kifejezés pl.: pig vector 
  • ezeket ki kell nyomtatni, le kell laminálni hogy tartós legyen
  • ezután jön a varázslat, a ragasztós tépőzár; egyik oldala a háttéren (ott ahol te szeretnéd, hogy legyen majd az adott kép, ez egy kis segítség is) a másik pedig a kis képen, amit szeretnél hogy rátegyenek
  • készen is vagyunk!

Nem mondom, hogy könnyű, mert rengeteg időt vesz igénybe a hasonló stílusú képek keresése, de szerintem megéri, mert ez egy új technikájú kirakó, tényleg bármikor bővíthető. Nehezítheted, ha kakukktojást is raksz bele, amit sehova se kell felrakni.

tarsas.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr377427954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása