Ha tököt faragtok (akár halloweeni, akár őszi dekorációnak) ne dobjátok ki a tökmagokat!! Egy kis pepecseléssel finom, fűszeres nassonivalót varázsolhattok belőle. Mutatom, hogy hogyan!
Hozzávalók:
- tökmag
- só,bors, pirospaprika
- 1 evőkanál oliva olaj
Miután kiszedtük a tökmagokat, forraljunk fel vizet 1 kiskanál sóval. Ha forr, tegyük bele a tökmagokat 10 percre. Ezután szedjük ki papírtörlős tálcára és várjuk meg amíg megszáradnak. Készítsük el a fűszereket. Egy evőkanál olivaoljhoz adunk fél kávéskanál sót, fél kávéskanál pirospaprikát és egy kevés borsot, ezt keverjük el és öntsük a tökmagokra. Tegyük be előmelegített sütőbe és 10-13 percig süssük, amíg pirosas színt nem kap. Ezután már csak azt kell kibírni, hogy kihűljön! :)