A facebook oldalamon korábban közzétettem egy nagyon szuper csokis keksz receptet, amit egy másik blogon találtam, a héten volt egy kis időm és én is elkészítettem. Valami hihetetlen finom és könnyű elkészíteni. Aki szereti ezeket a tömör, csokis édes finomságokat, annak ezt muszáj kipróbálnia! :)
Recept:
Hozzávalók a tésztához : (nekem ebből 20 keksz készült)
200g étcsoki
50g vaj
2 ek kakaó
2 egész tojás
100g kristálycukor
100g liszt
1 tk sütőpor
csipet só
Krémhez:
100g tejcsoki
50g vaj
Elkészítés:
A sütőt kapcsold be! A csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztottam, majd beletettem a kakaóport. Eközben a tojást a cukorral és a csipet sóval 7-10 percig kevertem. Ehhez adagoltam hozzá a sütőporos lisztet végül a csokis vajat.
Sütőpapírra halmoztam a ragacsos tésztát kiskanál segítségével, majd az előmelegített sütőbe tettem 10-12 percre. Kicsit megtöredeznek, nagyon szépek lesznek. (és persze finomak!)
Miközben hűlnek, elkészítem a csokis krémet. Vajat a csokival vízgőz felett megolvasztom, majd hagyom hogy kihűljön. Ha már nem forró, akkor nyugodtan tedd be a hűtőbe, hogy felgyorsítsd, így nekem 1-1,5 óra kellett, hogy jól kenhető legyen.
Aztán mehet is két keksz közé a krém!:) Finom, nem száraz, krémes belül és nagyon-nagyon csokis!:)
Lépésről lépésre képek a galériában: