ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Erdei gyümölcsös joghurttorta

2013. augusztus 21. - sebidori91

jt4.jpg

Augusztus közepén szülinapoztunk, így újra lehetőségem volt valami új, gyümölcsös torta receptet kipróbálására. Most a 2012-es július-augusztusi Nők Lapja Konyha című újságból választottam az áfonyás joghurttortát. A receptet sütés közben kicsit megvariáltam, de így is egy nagyon finom, könnyű nyári édesség lett a végeredmény! :) 

 

hozzavalok7_2.jpg

 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral fehéredésig. Ezután a lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük majd a habbal felváltva folyamatos keverés közben a cukros-sárgájás keverékhez adjuk. Végül mehet bele a felolvasztott sütőmargarin. Előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Akkor jó a tészta, ha beleszúrjuk a villát és nem ragad rá semmi. 

Érdemes csatos sütőformába sütni, hogy végül könnyen ki lehessen venni a tortát a formából. 

jt2.jpg

A habtejszínt kemény habbá verjük. (1.kép) A joghurtot a porcukorral és 6 dkg gyümölccsel leturmixoljuk (2.kép) majd óvatosan a habtejszínhez keverjük. (3.kép) A zselatint elkészítjük a hátoldalán leírtak szerint, majd óvatosan a joghurtos krémbe csurgatjuk. Végül a csatos formába öntjük, a csokis piskótára. (4.kép) Nagyjából 4-5 óra alatt megszilárdul, és tehetjük rá a gyümölcsöket. Piros vagy átlátszó tortazselével fejezzük be a tortánkat. 

jt1.jpg

jt3.jpg

jt5.jpg

Ez a mennyiség egy nagyjából 12 szeletes torta elkészítéséhez elegendő. 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr195470334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása