ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Joghurtos citromfagyi

2013. augusztus 13. - sebidori91

Újra fagyi, újra fagylaltgép nélkül. Most anyukám kedvencét, a citromfagyit készítettem el, ami nagyon jó hűsítő ezekben a meleg napokban.  Ez egy nagyon jó, habos citromfagyi recept amit mindenképpen ki kell próbálnotok! Azért is szeretem, mert nem vész kárba a tojás fehérje, mint a legtöbb receptnél. 

cfagyi3.jpg

Az eredeti receptet itt tekinthetitek meg. 

hozzavalok18_1.jpg

Elkészítés:

A tojások sárgáját a citrom héjával, tejjel és vaníliás cukor hiányában egy evőkanál cukorral és egy kiskanál vanília aromával sűrű krémmé főzzük vízgőz fölött. Ez nagyjából 10 percet vesz igénybe. Vigyázzatok, ne legyen túl meleg, mert a sárgája összerándulhat. (1.kép) 1,5 dl forró vízben oldjuk fel a cukrot, majd adjuk hozzá a citromok levét. (2.kép) Ha kihűlt a sárgájás-tejes krém, adjuk hozzá a joghurtot (3.kép), majd a citromlevet. (4.kép) Ha még savanyúnak érzitek, tegyetek hozzá cukrot. 

cfagyi.jpg

Tegyük edénybe, majd a mélyhűtőbe fél órára. Ezután a fehérjéket verjük kemény habbá és keverjük hozzá a krémhez. (5-6.kép) Újra tegyük be a mélyhűtőbe, és óránként keverjük át habverővel. 6-7 óra hűtés után könnyen fagylalt kanállal tálalható!:)

cfagyi2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr105459031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása