ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Fagyi percek alatt

2013. június 10. - sebidori91

A játékhoz kattintsatok a képre!!:)

epresnyeremeny.jpg

eperfagyi2.jpg

Ha az eper egy kicsit már túl érett, vagy túl apró szemű és nincs kedvünk bajlódni a lekvár készítésével, akkor azt hiszem ez a legjobb alternatíva a gyümölcs felhasználására. Pár perc alatt elkészül, nincs szükségünk fagyi gépre, és már másnap ehetjük a finom, hűs, epres édességet. Ez is tipikusan elronthatatlan recept, így bátran ajánlom mindenkinek!:) 

hozzavalokeper.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg jól az eper, és távolítsuk el a zöldjét. (1.kép) Kisebb darabokba vágjuk fel, és tegyük a turmix gépbe. (2.kép) Öntsünk hozzá egy kis vizet (ne túl sokat, nem kell hogy ellepje). Én kb egy nagyobb marék eperhez 1,5-2 dl vizet öntök. (3.kép) Tegyünk bele cukrot ízlés szerint. (ez függ az eper érettségétől is) Először kevesebbet adjunk hozzá, ha nem elég édes, még később is rakhatunk bele. (4.kép) Én ehhez a marék eperhez kb. 2 evőkanál cukrot teszek. Majd jól turmixoljuk össze. (5.-6.kép) Ezután kóstoljuk meg, ha nem elég édes, adjunk hozzá cukrot. 

eperfagyi_1.jpg

Elővettem az IKEA-s fagylalt készítőimet és abba öntöttem az epret, majd fagyasztóban egy éjszaka alatt elkészültek!:)

eperfagyi2_1.jpg

Az sem baj, ha valakinek nincs otthon ilyen speckó fagyi formája, mert kisebb műanyag edényekbe is rakhatjuk őket. Ezeket fogyasztáskor egy magasabb falú kis edénykébe kell rakni, és kanállal könnyen ehető!:)

eperfagyi.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr865353914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása