ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

3+1 Anyák napi képeslap ötlet

2013. április 26. - sebidori91

Egy szál labdarózsa. Ez volt az első önálló anyák napi (emlékeim szerint) ajándékom anyunak és a mamának. A kertben bolyongtam és olyan virágot kerestem, amiért nem szidnak le, hogy leszedtem mégis szép. Ezért döntöttem a nagy, bokros labdarózsa mellett. Örültek neki, ám sajnos egy-két nap alatt elhervadt, ekkor tanultam meg, hogy sajnos ez a virág nem vázába való virág. 

kepeslapok.jpg

Mivel egy hét múlva vasárnap anyák napja lesz, ezért úgy döntöttem, a mai bejegyzésben mutatok néhány vidám, virágos, könnyen elkészíthető, szép képeslapot. Igazán nem lesz szükségünk semmi extrára, csak színes papírra, ollóra és ragasztóra!

Lássuk!

hozzavalok2.1.jpg

Dekortapasszal:

Egy A/4-es lapot vágjunk félbe, majd az egyik felét hajtsuk félbe. (1.kép) Nyissuk szét a papírt, és a bal oldalára rajzoljunk egy tetszőleges szívet. (2.kép) Körömvágó olló segítségével, óvatosan, pontosan vágjuk ki, (3.-4.kép) Egy vékonyabb papírlapnak a negyedére (5.kép) kezdjük el felragasztani csíkokban a dekortapaszt. ( 2 db 990 ft) (7.-8.kép) Végül, ragasszuk be a szíves kivágott oldalunk körvonalát majd helyezzük erre a dekortapaszos papírt. (9.kép) 

Belülre írhatunk pár kedves mondatot és már kész is az Anyák napi üdvözlő lapunk!:)

kepeslap1.b.jpg

kepeslap1.jpg

3D-s virág

Azt hiszem, nekem ez a kedvencem! Nagyon egyszerű de még is különleges! 

Közepesen kemény, piros papírt használjunk a virág elkészítéséhez. (1.kép) Vágjunk ki különböző hosszúságú szirmokat (2.kép) majd egy ceruza, toll vagy ecset végének a segítségével pöndörítsük be. (3.kép) Tegyünk hobby ragasztót a képeslapunk középre és kezdjük el a legnagyobb szirmok felhelyezését. (6.-7.kép) Ha egy sor kész, tegyünk rá egy újabb pötty ragasztót és jöhetnek a kisebbek. Ha túl jól sikerült a pöndörítés, a ceruza segítségével visszafele is tudjuk pöndöríteni,így lágyabb lesz a hajlása. Végül középre egy strasszkövet (hobby bolt 30ft/db) ragasszunk a közepére. 

kepeslap3.jpg

Gyerekekkel

Talán ez a verzió a legegyszerűbb és legkevesebb precizitást igénylő, ezért ezt akárki el tudja készíteni. 

Rajzoljuk fel a képeslapra nagy vonalakba, hogy milyen virágot képzelünk el. (1.kép) Én a virághoz lila selyempapírt, a levelekhez zöld krepp papírt választottam. (3.kép) Vágjunk belőlük kisebb csíkokat, (3.kép) és készítsünk belőlük kis galacsinokat. (4.kép) Ragasztózzuk be a felületet (5.kép) és már kezdhetjük is rárakni a gombócokat. (6.-7.kép) Kisebb galacsinokkal részletesebb képet lehet készíteni, ám az időigényesebb is. 

kepeslap4.jpg

+ 1 ötlet: Újrafelhasználással PET palackból

A palackból keresztbe vágjunk ki csíkokat. Ezeket vághatjuk félbe is, hogy szirom alakúak legyenek. Ha nem szeretnénk átlátszó virágot, vágás előtt színezzük be az üveget üvegfestékkel. Képeslap közepére mehet a ragasztó és sorban rá a szirmok, Végül középre pár szem gyöngyöt szórtam. :)

anyaknak.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr565247396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása