ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Vintage tojás

2013. március 24. - sebidori91

Most, hogy vészesen közeledik a Húsvét, minden lehetőséget megragadok hogy újabb és újabb technikákat próbáljak ki és mutassak be Nektek! A legújabb szerzeményem egy kis rózsaszín vintage tojás, amelyet egyszerűen csak csipkével díszítettem. Kár, hogy erre korábban nem gondoltam, mert nagyon könnyű, gyors elkészíteni és nagyon kis csini tojás lesz belőle! Nem is ragozom tovább a dolgot, inkább mutatom, hogyan készül!:)

vintagetojas3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Elkészítési idő: 20 perc + száradás

Hozzávalók:

  • színes selyempapír
  • hungarocell tojás
  • decoupage ragasztó
  • csipke
  • tű,cérna
  • gyöngyös gombostű

Elkészítés:

A tojást egyszerűen decoupage ragasztóval kenjük be,majd vágjunk kis darabokat a selyempapírból. Ezeket, mintha szalvéták lennének, tegyük fel a tojásra, majd hagyjuk megszáradni. (2.kép) 

TIPP: tegyük egy kupakra amíg szárad, mert itt érintkezik a legkevesebb felülettel a tojás, és mégis stabilan megáll a helyén.

 

vintagetojasok.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vágjunk le a csipkéből egy kb. 10-12 cm-es darabot (1.kép) amit az alján varrjunk össze. (2.kép) A két végét rögzítsük egymáshoz, így egy szép kis virágot kapunk. (3.kép) Ezután egy mozdulattal, tegyük a tojásra a virágot, a szalagot és egy gyöngyös gombostűt szúrjunk a tojásba, amivel rögzítünk mindent. (4.kép)

vintagetojas2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Otthon is elkészítheted pillanatok alatt a gyöngyös gombostűt, mutatom hogyan: 

gyongytu_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vintagetojas5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr345165541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása