ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Bogyós váza befőttesüvegből

2013. március 22. - sebidori91

Magamban már egy ideje kigondoltam ezt a dizájnos kis vázát, csak eddig drágállottam az 1100ft-ot a kövekért. Ez a szín, viszont annyira megtetszett, hogy nem bírtam otthagyni a boltban, nem is bántam meg!:) Itthon sok problémát jelentenek a befőttes üvegek a különböző lekvár, szósz tartóknak az elhelyezése, ezért gyakran felvetődik a kérdés, mi legyen belőle. Karácsonykor gyertyatartó, tavasszal pedig mi más, mint virágtartó!:) Gyorsan elkészül, jól néz ki és nem utolsó sorban könnyen tisztítható.

vaza3.jpg

Lássuk, hogyan készül a bogyós váza!:)

Elkészítési idő: 30perc

Hozzávalók:

  • egy nagy csomag dísz kavics, aminek az egyik oldala lapos (1080 ft)
  • ragasztópisztoly
  • magas falú befőttesüveg
  • papírtörlő

Elkészítés:

Az 1.képen láthatjátok mire is van szükségünk az előkészületekhez, üveg: amely megfelelő a virágok tárolására, kövek: melyeket könnyen fel tudunk ragasztani, ragasztópisztoly: a jó rögzítésért. A kavicsokat érdemes egy papírtörlővel átdörzsölni, hogy a felesleges por, szösz lejöjjön róla. (2.kép) Tegyünk egy borsónyit a ragasztóból a bogyó sima oldalára (3.kép) és jó erősen nyomjuk rá az üvegünkre. (4.kép) Így folytassuk körbe-körbe, amíg elérünk az aljáig. (5.kép) 

vaza1.jpg

Végül a felső peremére is ragasszunk egy sor követ. (7.kép) Ha szükséges, ezekre tegyünk egy picivel több ragasztót. Az elkészült vázát 5-10 perc száradás után már használatba is lehet venni!:) Mivel a bogyók nem fedik le a teljes felületet, ezért láthatjuk azt is, éppen mennyi víz van benne, vagy mennyire van szükségünk!

vaza2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr605162081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása