A mai nap végre márciushoz hűen, gyönyörű tavaszias volt! :) Ennek örömére ebédre csirkemellet készítettem, görög salátával és egy kis rizzsel. Nagyon könnyű, mégis laktató. Lépésről lépésre leírom, hogy a kezdők is könnyen el tudják készíteni!:)
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
sajtos-tejfölös csirke: (5főre)
- 1,5 kg csirkemell
- 1 nagy tejföl
- kb. 20-30 dkg trappista sajt
- vaj
- fűszersó csirkéhez
- 3 zacskó rizs (köret)
görög saláta:
- 5 paradicsom
- 5 paprika
- 2 kígyó uborka
- 25 dkg feta sajt
- 1 fej lila hagyma vagy 6 kis póréhagyma
Elkészítés:
Első lépésként kocka margarinnal kend ki a tálat, amiben sütni fogod a húst.(1.kép) A húsokat jól mosd meg, majd ha szükséges, vágd félbe és klopfold ki. (ez csak a vastagabb szeleteknél szükséges) (2.kép) Ezután, az ízlésednek megfelelő fűszersóval sózd őket. ( az oregánó-só-bors kombó is nagyon finom) (3.kép) Végül helyezd a darabokat az edénybe. Ha nem férsz el az edénybe, a vékonyabbakra tegyél még egy réteget. (4.kép)
Nagy lyukú reszelővel reszeld le a sajtot (5.kép) és egy tálba kever össze a felét a nagy doboz tejföllel. (6.kép) Ezt öntsd rá a húsra, terítsd el, hogy mindenhova jusson. (7.kép) Celofánnal fedd le, majd hústűvel vagy hegyes villával tegyél rá néhány lyukat. (8.kép) Eztán mehet a sütőbe, amit csak akkor kapcsolj be, ha berakod az ételt. Én a legmagasabb fokozaton lefedve kb. 40 percig sütöm, majd leszedem a fóliát, rárakom a maradék sajtot és addig hagyom bent, amíg az világosbarna nem lesz. (ez kb 10 perc)
Görög saláta
A zöldségeket jól mossuk meg, majd töröljük szárazra.(1.kép) Vágjuk őket kockákra és tegyük mindet egy nagy tálba amelyben kényelmesen tudjuk keverni. (2.kép) Ezután nyissuk ki a feta sajtot. (3.kép) Én a benne lévő kevés levet is a salátára szoktam önteni. Ezt is vágjuk kockákra, (4.kép) majd adjuk a zöldségekhez. (5.kép) Keverjük jól össze.
Mivel zacskós rizst használok, ezért annak nem írom le a menetét. (forrásban lévő vízbe-->kiskanál só-->rizs kb 10 percig főzni) Készítsük el a dobozon leírtak szerint.