ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Húsvéti tojások a 2013-as divat szerint

2013. március 15. - sebidori91

Sajnos a mai időjárás nem kedvezett nekünk és így, a hófödte tájat elnézve nehezen hiszem el, hogy nemsokára Húsvét. Pedig 16 nap múlva itt van!!:) Most szakítottam a hagyományokkal, és a 2013-as divatszíneivel készítettem néhány kis dekorációs tojást. Ezeket a púderes tavaszias színeket ( menta zöld, halvány rózsaszín, fehér, nude -azaz bőrszín-) könnyen fel lehet dobni egy kis arany csillámmal. Persze csak óvatosan, hiszen nem karácsonyi csillogó tojásokat szeretnénk!

ftojas5.jpg

Ha más tojásfestési ötletre is kiváncsiak vagytok  nézzétek meg a Masni Magazin tavaszi számát, mert ott bemutatom, hogyan kell hagymahéjjal, teljesen természetes módon húsvéti tojásokat készíteni!

http://tablamagazin.hu/gallery/masni-2013-marcius-12/

Elkészítési idő: 30 perc + száradás

Hozzávalók:

  • hobby festékek (esetemben fehér, piros, arany)
  • néhány kifújt tojás (ebből készülhet a finom rántotta reggelire)
  • arany madzag
  • néhány nagyobb gyöngy
  • szivacs
  • fülpiszkáló
  • hurkapálca
  • arany csillámpor

Elkészítés:

Először, fújjuk ki a tojásokat, mossuk ki őket, majd húzzuk fel hurkapálcára. (1.kép) Keverjük ki az általunk választott színt -itt halvány rózsaszínt- (2.kép). (ennél a lépésnél kell a festékbe kevernünk az arany csillámport is.) Egy szivacs segítségével (3.kép) pontozó mozdulatokkal vigyük fel a tojásra a festéket(4.kép).Ne használjunk vizet, csak nedvesítsük be a szivacsot. Így egy kicsit rücskösebb felületet kapunk. (5.kép) Ez azért is jó, mert szivaccsal nagyon könnyű dolgozni, nem kell arra figyelni, hogy az ecsetvonások egyirányúak legyenek és egy kicsit izgalmasabb felületet kapunk!

ftojas1.jpg

Ha megszáradt a csillámos festékes tojásunk, jöhetnek rá a motívumok. Fülpiszkálóval nagyon szép, szabályos pöttyöket készíthetünk. Készítsük elő a hozzávalókat, (1.kép) vegyünk fel egy keveset, (2.kép) majd határozott mozdulattal nyomjuk a tojásra. Én itt virágokat készítettem, (3.kép) de a másik tojásra csak sima pöttyöket raktam. 

ftojas2.jpg

Itt láthatjátok a fehér-arany tojásomat: 

ftojas3.jpg

Akasztó készítése

Mivel nehéz a két kis lyukon átdugni bármit is, ezért egy vékony hurkapálcát hívtam segítségül. A madzag végét cellux segítségével rögzítettem a pálcához (1.kép) majd ezt dugtam át a tojáson. (2.kép) Ha elég hosszú a madzag, akkor csak hagyjunk egy hurkot az egyik oldalon (akasszuk fel egy ceruzára, vagy bármire, hogy ne húzódjon vissza) és dugjuk vissza a másik végéhez a madzagot. Ekkor szedjük le a celluxot, fűzzünk fel esetleg egy gyöngyöt, és kössünk csomót a végére. (3.kép) Remélem érthető volt, ha nem nyugodtan kommenteljetek vagy írjatok facebookon, szívesen segítek!:) 

ftojas4.jpg

ftojas6.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr175136829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása