ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Házi praktikák I.

2013. március 12. - sebidori91

Itt a tavasz, itt az ideje egy kis tavaszi takarításnak is! Úgy gondoltam, készítek egy sorozatot (Házi praktikák) amelyben néhány egyszerű, otthon könnyen elkészíthető praktikát mutatok. Most egy nagyon környezetbarát ablaktisztítási módszert ajánlok Nektek! Azért jó, mert nagyon olcsó (kb. 1dl ecetre és pár csepp citromlére lesz szükségetek), környezetbarát, hiszen nincs benne mindenféle vegyszer, sőt az újabb flakon vásárlással sem termeltek nagyobb szemetet.

Lássunk hozzá!

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók:

  • 1, 75 dl víz
  • 0, 25 dl ecet
  • pár csepp citromlé
  • régi spriccelős flakon (pl. ezek a fújós hajbalzsamok, amelyeket nem kell kimosni)
  • régi típusú (színtelen) újságpapír

Elkészítés:

Először jól öblítsük ki a flakont, amibe készítjük az ablaktisztítónkat. (1.kép) Töltsük meg a megfelelő arányokkal és jól rázzuk fel. Ha még ennél is piszkosabb, zsírosabb az ablakotok emeljetek az ecet arányán. Az én ablakom is elég foltos volt, ugyanis a macska innen szokta kémlelni a kertet. A nedves orrát előszeretettel nyomja az ablaküvegnek, amin meg is látszik egy csíkban a nyoma. (2.kép) Fújjunk 4-5-öt az ablaküvegre (3.kép), majd a papír segítségével (4.kép) töröljük szárazra. (5.kép) Azt olvastam, hogy ha nem közvetlen napfénynél takarítjuk nem lesz csíkos, ezért érdemes késő délután, vagy felhősebb napokon takarítani

 

ablak.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senki ne ijedjen meg az ecetszagtól, kb. 2 perc alatt elillan.

ablak2.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr315131168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása