ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Húsvéti gyertya

2013. február 28. - sebidori91

Miért lenne a gyertya csak a karácsony kelléke? A tavaszi kiülős estéken is gyújthatunk egyet-egyet miközben húsvéti dekorációként is megállja a helyét. Mostantól ne dobjátok ki a tojáshéjakat, mert tökéletes gyertyatartó! Válasszatok vidámabb (rózsaszín, sárga) színt a viasznak és így nagyon kis vidám gyertyát kaptok eredményül.

gyertyatojas2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Elkészítési idő: 15 perc + szilárdulási idő

Hozzávalók:

  • tojáshéj
  • viasz
  • kicsi talpas kanóc
  • színes karton
  • tojástartó

Elkészítés:

Mosd ki a tojáshéjakat és tedd egy kitisztított konzerves dobozba a viaszt. (használhatsz régi, csonka gyertyákat is) (1.kép) Tedd a kanócokat a tojásokba (2.kép) majd helyezd őket tojástartóba, hogy stabilak maradjanak. (3.kép) Vízgőz felett olvaszd fel a viaszt, ha akarod most rakhatsz bele illatosítót, színezőt. Óvatosan öntsd a tojásokba (4.kép). Hagyd egy kicsit száradni, és ha középen beesik a viasz, tölthetsz még rá. Hagyd a tojásokat teljesen kihűlni a tartóban. (5.kép) A virágot a következőképpen készítsd el: rajzolj egy 2 cm sugarú kört, majd egy 6 cm sugarút köré. Körződet nyisd 2 cm nagyságúra, a hegyét állítsd a körvonalára, és félkörökkel rajzold meg a szirmokat. Majd vágd ki a virágot. Ezt tedd a tojástartóra és rakd bele a tojást!

gyertyatojas1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr245110065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása