ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Apró fejű virágok

2013. február 23. - sebidori91

Bár az időjárás még nem nagyon akarja, azért mi próbáljuk meg előcsalogatni a tavaszt!:) Ezek az apró fejű virágok nagyon aranyosak és igazán könnyű elkészíteni őket. Önmagukban annyira nem mutatnak, ezért érdemes 3-4-et készíteni egyszerre. Tehetjük vázába vagy akár szúrhatjuk cserepes virág földjébe is. Mivel egyre több papírvirágot készítek, hamarosan egy összegző bejegyzésben szedem őket össze, hogy könnyebb legyen átlátni mi is található itt a blogon. Addig is lássuk ezt a kis egyszerű, de nagyszerű virágot!

Elkészítési idő. 5 perc/db

Hozzávalók:

  • színes papír
  • olló
  • ragasztó
  • vastag, de könnyen hajlítható zöld drót
  • zöld fonal

Elkészítés:

Vágjunk ki egy tetszőleges méretű körlapot a papírból. (1.kép) Ezt hajtsuk félbe (2.kép) majd megint félbe. (3.kép) Az így kapott "legyező" felső részét balról jobbra hajtsuk félbe (4.kép), az alsót pedig ellentétesen a másik irányba. (5.kép) (Ez lehet leírva kicsit érthetetlen volt, de remélem, a képek segítenek) Ekkor ollóval vágjunk egy szép félkört felül. (6.kép)

szirom.jpg

szirom2.jpg

Hajtsuk szét az így kapott szirmunkat (7.kép) így kaptunk egy négy sziromból álló virágot. A négy szirom közül az egyiknek a háromnegyedét vágjuk ki és a maradék negyednek a tetejét vágjuk le. (8.kép) A maradék negyed részt ragasztózzuk be (9.kép) és illesszük össze a két végét. (10.kép)

szirom3.jpg

Végül következzen a virág szára. A zöld drótunk végét hajlítsuk vissza egy kis kampóba. (11.kép) Folyékony ragasztóval kenjük be (12.kép) és tekerjük rá a zöld fonalunkat. (13.kép) A virág közepébe szúrjuk bele a szár egyenes végét és húzzuk föl egészen a bibéig. Itt a bibe alját is kicsit kenjük be ragasztóval így nem fog visszacsúszni a virágunk. 

Készen is vagyunk! Én az egyik cserepes virágom földjébe szúrtam a kis virágokat:) Már is jobb hangulat van a szobámban is, meg nekem is jobb a kedvem. Reménykedjünk, hogy hamarosan igazi virágokkal díszíthetjük a lakásunkat!

szirom4.jpg

További gyorsan elkészíthető virágokat itt találtok: Be creative 1 perces ötletek

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr725100630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása