ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Virág selyempapírból

2013. február 16. - sebidori91

Végre napsütötte reggelre ébredtünk,ami arra késztetett, hogy egy újabb papírvirágot készítsek. Korábban nem is gondoltam volna, hogy papírból is mennyire szép virágokat lehet készíteni és mennyi különböző módon tudjuk őket hajtogatni. Ezt az ötletet is azért szeretem, mert nem kell hozzá nyomtatni különféle sablonokat, hanem egyszerűen otthon, ceruza és olló segítségével elkészíthetjük. Ezzel is dekorálhatjuk a lakásunkat, egy különleges ajándékot vagy akár a következő party fő attrakciója is lehet. Főleg most, télen nagyon praktikus, hiszen az igazi virágok még egy kicsit váratnak magukra, de nekünk addig sem kell őket nélkülöznünk!:)

tissuepaperflower3.jpg

Elkészítési idő: 10perc

Hozzávalók:

  • 2-3 ív fehér selyempapír (15Ft a Deák téren található Képeslapboltban)
  • olló
  • ceruza
  • tűzőgép

Elkészítés:

Fogjuk a selyempapírokat és hajtsuk őket kockába. Addig hajtogassuk, amíg kellő méretű kockát nem kapunk. (nagyobb kockából nagyobb virág lesz, kisebből kis virág)(1.kép) Hajtsuk félbe, mint egy szalvétát (2.kép), majd az alsó csücskéből (ahol a papírok hajtásai vannak) rajzoljunk egy félkört. (3.kép) Vágjuk ki, majd hajtsuk szét őket egyenként. Egy szirom így fog kinézni--> 4.kép. Tegyük őket egymásra, kicsit mindig elforgatva a szirmokat. 

tissuepaperflower.jpg

Ha esetleg szeretnénk, hogy a közepébe egy egyre kisebb szirom legyen, akkor egy kisebb kockát hagyjuk meg, és itt is végezzük el a korábban leírt folyamatot. (papírt kockába hajtani-félbe-rajzolni egy fél szirmot- kivágni-széthajtani) (1.-2.kép) A kisebb szirmokat helyezzük a nagyobbak fölé (2.kép). Az így kapott virágot hajtsuk félbe, (3.kép) majd még egyszer félbe. (4.kép) A csücskénél tűzzük meg. (5.kép) Végül fordítsuk felfelé, és középről kezdve óvatosan hajtsuk szét a szirmokat.(6.kép) Készen is vagyunk!:) 

tissuepaperflower2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr785083310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása