ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

5 Valentin napi édesség

2013. január 27. - sebidori91

Két és fél hét múlva itt a Valentin-nap, ezért úgy érzem, itt az ideje az első postomnak ezzel a nappal kapcsolatban. Az emberek többsége szereti a csokit, így talán egy finom édességgel biztosan nem lövünk mellé. Most összeszedtem azokat a bonbonokat, csokikat, sütiket, amiket az elmúlt évben már felraktam a blogra. Ha nincs ötleted, hogy mivel lephetnéd meg a szeretteidet, ezek közül biztosan találsz olyat, ami szimpatikus és nem mellékesen ezek igazi személyes ajándékok, hiszen Te készíted őket!:) 

WP_000147.jpg

Ezt a tábla csokit nagyon könnyű elkészíteni, még is személyessé tudod tenni azzal, hogy olyan finomságokat raksz bele, amelyekről tudod, hogy a kedvencei. (mazsola, mandula, mogyoró, dió, vörösáfonya, aszalt gyümölcsök stb.) Pontos leírást ITT találsz!

Kép 1055.jpg

 



A bonbonok kedvelőinek az igen népszerű kókuszos bonbon-t tudom ajánlani. Azért szeretem, ezt az édességet, mert tényleg, mindenki imádja, viszont nagyon egyszerű hozzávalók szükségesek az elkészítéséhez. (kókusz, gríz, vaj, csoki) Selyempapírba csomagolva nagyon elegáns ajándék. Recept ITT. 

mobil100.jpg

Aki egy kicsit beválalósabb, azok próbálják ki a trüffel golyókat. Ezeket kicsit macerásabb elkészíteni, de a végeredmény miatt megéri. Igazi tömény csoki mennyország! Hempergessük meg mandula vagy dió darába, porcukorba, cukrozatlan kakaóba. Részleteket ITT találtok

Kép 974.jpg

Ha az, akinek készíted, a csokis rágcsálnivalókat szereti, akkor a mandulás csoki a kedvence lesz! Könnyű elkészíteni, bár egy kicsit pepecselős. A pirított mandulabelet olvasztott csokiba kell mártani, ezután lehet még kakaóporban vagy fahéjban meghempergetni, de ezek nélkül is nagyon finom. Ebből nem szükséges óriási mennyiséget készíteni, mert a mandula elég laktató. Pontos leírást ITT olvashatjátok. 

mobil90.jpg

Számomra kicsit hihetetlen, de vannak olyanok, akik a csokit nem annyira szeretik, (??) nekik a nasi lehet bármilyen mogyoró féle vagy aszalt gyümölcs. Ezeknek a csomagolása nem túl esztétikus (általában sima műanyag zacskóban vannak), még is ünnepivé tudjuk varázsolni, ha egy szép üvegpohárba, üveg tálkába rétegezve beletöltjük a nasikat. (mogyoróbél, dióbél, mandulabél, napraforgómag, tökmag, mazsola, vörös áfonya, aszalt szilva, aszalt kockázott ananász. Ilyet a boltban biztosan nem találsz!:) 

valentin.jpg

Ha valami igazán Valentin-napisat szeretnél, akkor nincs másra szükséged, csak egy szív alakú jégkocka tartóra, 1 tábla csokira és némi fantáziára. A csokit vízgőz felett olvaszd meg, majd töltsd a szív alakú formákba. Ízesítsd aszalt finomságokkal vagy mogyorófélékkel. (itt épp vörös áfonyát, és pirított mandulát használtam) Egy kis celofán tasakba rakd őket, mert ezeket a cuki formájú csokikat nem érdemes elrejteni színes csomagoló papír mögé. 

Remélem tudtam segíteni és megkönnyítettem egy kicsit a dolgotokat a Valentin-napi készülődésben. Ezen a napon nem csak a szerelmünknek, hanem akármelyik szeretetünket (anyunak, apunak, tesónak, barátnőnek) meglephetjük valamilyen finomsággal. A siker garantált!:) 

Ha kérdésetek van, nyugodtan kommenteljetek! 

Ha tetszett a bejegyzés, és/vagy a blog, lájkoljátok facebookon!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr475046447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása