ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Karácsonyi képeslap II.

2012. december 10. - sebidori91

Már csak 14 nap van karácsonyig, de még nem késő elkészíteni/feladni a karácsonyi üdvözlőlapokat! Korábban megmutattam, hogyan díszíthetjük szalvéta technikával és csillámmal (itt), most pedig szalaggal dekoráltam. Nem lesz másra szükségetek,csak egy ollóra, kis darab szalagra és kemény papírra.

Elkészítési idő: 20perc

Hozzávalók:

  • A/5-ös fehér kemény lap
  • olló
  • hobby ragasztó
  • 50 cm piros 1, 5cm széles szalag (nem tudom a pontos méretet, de fél m biztos elég!)

Elkészítés:

Az A/5-ös lapot hajtsuk félbe, vágjunk éles ollóval, vagy snicerrel 1, 5cm széles réseket egymással párhuzamosan. A rések közötti távolság - ahogy haladunk felfelé- legyen egyre kisebb, míg az ötödiknél már egészen közel helyezkedjenek el. Lapozzunk a képeslap belső oldalára, és itt fűzzük bele a szalagot. A végét hobby ragasztóval rögzítsük, míg a másik végét húzzuk ki a hátoldalán. Így a borítón egy egyenest kaptunk. A szalagot most átlósan az egyel feljebbi résbe fűzzük be, a másik résen húzzuk ki. Így haladjunk felfelé míg a szalag végét is ragasztóval rögzítjük a képeslap belső oldalán. (A kezdetek 1.kép: képeslap belseje, 2.kép: képeslap borítója, 3.kép: elkészült fenyőfa, 4.kép: a fenyőfa hátulról.)

dorihonlap.jpg

Végül egy kis darab szalagból kössünk masnit és ezt ragasszuk fel a fenyőfánk csúcsára!

Ha kérdésetek van, nyugodtan írjatok üzenetet vagy kommenteljetek!

dorihonlap1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és/vagy az oldal, lájkolj facebookon is! : http://www.facebook.com/becreative.blog

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr584958414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása