ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Karácsonyi üdvözlőlapok

2012. december 02. - sebidori91

Elérkezett advent első vasárnapja, amikor végre meggyújthatjuk a koszorúnkon az első gyertyát. Ez azt jelenti, hogy már csak 22 napunk van karácsonyig, amiből (sajnos) 16 munkanap, ezért érdemes már időben hozzálátni a karácsonyi teendőknek. Ilyen a karácsonyi nagytakarítás, díszítés és az üdvözlőlapok megvásárlása/elkészítése és megírása. Most két különböző technikával készítettem képeslapokat, amelyekkel biztosan nem találkoztok a boltok polcain!:) 

Kép 909.jpg

Elkészítési idő: 15-20perc/db

Hozzávalók:

  • zöld keménypapír
  • arany csillámpor
  • ragasztó
  • arany üvegfesték kontúr
  • ezüst zselés toll
  • szalvéta
  • arany vastagabb madzag
  • decoupage ragasztó

Elkészítés: (csillag)

Vágjunk ki egy tetszőeleges csillagformát, majd a sablont rajzoljuk körül a szalvéta hátoldalán. (1.kép) Vágjuk ki a szalvétából, távolítsuk el az utolsó fehér réteget. (2.kép) Az A/4es lapunkat vágjuk félbe, majd ezt hajtsuk félbe. A csillagot helyezzük el kb. a közepére, és a decoupage ragasztóval kenjük be a szalvéta alját, rakjuk fel a papírra, majd ecset segítségével simítsuk rá. (ha szükséges a felületén is használjunk ragasztót, vagy lakkot) (3.kép) A vastagabb arany madzagunkból vágjunk akkora csíkokat, amekkora a csillag egy-egy ága. A csillag körvonalát vékonyan kenjük be ragasztóval, majd egyenként helyezzük fel a madzagot. (4.-5.kép) Végül ezüst zselés tollal írjuk fel a kívánt szöveget.(6.kép)

mobil80.jpg

Elkészítés (karácsonyfa):

Egy karácsonyfa sablont vágjunk ki, majd helyezzük a zöld lapra. A fenyő alakú lyukat ragasztózzuk be, majd erre szórjuk rá az arany csillámport. Az ujjunkkal nyomkodjuk rá, majd hajlakkal rögzíthetjük. A fa körvonalát arany kontúrfestékkel rajzoljuk meg, végül ezzel a kontúrral írjuk fel az üdvözlő szöveget.

mobil79.jpg

Kép 910.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr444942632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása