ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Anyák napjára

2012. május 02. - sebidori91

Sajnos az elmúlt egy hétben nem nagyon volt időm írni, de akkor most gyorsan pótolom ezt a hiányosságot!:)

Vészesen közeleg az anyák napja (május.6.!!!) és ebből az alkalomból készítettem egy virágos kaspót. Nagyon egyszerű elkészíteni, bár kicsit több időbe telik mint egy szimpla decoupage munka. 

Elkészítési idő: kb. 1 óra (plusz száradás)

Használt technika: decoupage, repesztés

Hozzávalók:

  • tetszőleges méretű kerámia cserép
  • piros hobby festék
  • sárga hobby festék
  • szalvéta
  • repesztőlakk (50ml kb 600 Ft)
  • decoupage ragasztó/lakk

 Két olyan színt érdemes választani, amelyek hangsúlyosak a kiválasztott szalvétán és így olyan hatást kelt, mintha egy régi, kicsit kopott cserépről lenne szó. 

A szalvétán lévő hangsúlyos színt érdemes alapnak felfesteni (tehát itt a tulipán inkább piros, és kevesebb a sárga, ezért az alap lesz a piros, így a cserépen hangsúlyosabb lesz a másik szín, a sárga) a cserépre. Ha világosabb színről van szó (fehér, sárga stb.) érdemes megismételni, amíg teljesen el nem fedi a cserép barnás színét. Miután megszáradt jöhet a repesztőlakk. Miután ez is megszáradt jöhet a következő szín (itt a sárga). érdemes egy irányba húzni az ecsetet és ugyanazt a területet még egyszer ne fessük le, különben eltűnik a repedezés. Miután ez is megszáradt, jöhet a decoupage ragasztó. Nem kell megvárni hogy teljesen megszáradjon, a szalvétát szépen körbe kell vágni, és az utolsó két réteget eltávolítani, így mehet a cserépre. 

Először kézzel középről elindulva érdemes rányomkodni a szalvétát kifelé haladva, majd ha ezzel kész vagyunk, jöhet a ragasztós ecset. Óvatosan belülről kifelé haladva kis mozdulatokkal vigyük fel az újabb ragasztós réteget. Aki tartósabbá vagy csillogóbbá szeretné tenni az egész virágtartót bekenheti decoupage lakkal. 

 kaspok_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr414462450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása